Csőtörést, vízszivárgást nem találnak mégis vizes a fal, mitől lehet? (tudásbázis)
Régi.
Tele a hócipőm a biztosítóval. Ha bemérőt hívok, és nem találják a hibát, nem fizet a biztosító. Ha gyorsszolgálatot hívok, szintén nem. Egyáltalán mire fizetnek???? Mert mikor szerződést kell kötni, akkor mindenre bólogatnak, hogy megkösd, ha baj van, akkor meg sz@rnak a fejedre! (már bocsánat, csak kicsit vagyok ideges.)
Nem:(
WC volt ott régen, amit megszüntettek. De az összes vízcső át lett nézve, és sehol nem találtak szivárgást.
Tavasszal.
Nem külső fal, belső. A fürdőszoba és a szoba közötti fal.
Muszáj lesz az ultradrága vízszivárgás/csőtörés/repedés bemérőket kihívni, hogy meg tudjuk az okot.
Tavaly költöztetek oda ? És melyik évszakban ? Tavaly télen nem vizesedett ? Ez a szoba külső falnál van ?
Nálunk is van hasonló gond, de még nem jöttünk rá, mi okozza. A vízórát is figyeli a férjem. Mikor sehol nem engedjük meg a csapot, nem mozdul meg az óra. Lehet, hogy a járda felől vizesedik a fal, de már megszüntettük a járda és a fal közti rést.(Hosszú évek alatt alakult ki.)
Elképzelhető. Az a furcsa, hogy tavaly mikor ideköltöztünk semmi probléma nem volt. És csak az egyik szoba (fürdőszoba melletti) részen van ez a "gond". Közvetlen szomszéd nins.
Köszönöm.
Igen.
Nálunk az egyik szobánál az okozta a bajt, hogy a fal mellett lefutó ereszcsatorna vízelvezetése eltömődött (többek közt a szomszédunk, általam igen gyűlölt fenyőinek tűleveleivel), ezért a csapadék felkúszott a falon. Nem vettük észre, mert magasan voltak a fal mellett polcok. Festés alkalmával kirámolva tapasztaltuk, hogy a parketta is át van nedvesedve, ami azért nem derült ki, mert emeletes ágy volt fölötte, amit takarításkor nem mindig húztam el, csak porszívóztam alatta. Megoldottuk a csapadékvíz elvezetését, s imádkozunk, hogy a párnafás parketta száradjon ki. Szóval hiába jó az alap, ha az esővíz nincs körültekintően elvezetve.
Sok volt az eső az utóbbi időben, ha nem jó az épület alászigetelése, meglehet annak szintje fölé emelkedett a talajvíz.
Talán, ha egy kőművessel megnézeted a alászigetelést, vagy csak rákérdezel, hogyan lehet megnézni különösebb bontás nélkül.
Sziasztok, valaki esetleg hasonló cipőben járt?
A vízvezetékszerelő nem talált csőrepedésre utaló jelet a szobánk vizes falára, talajvíz gyanút állapított meg.
Kb. egy hónapja vizesedik a szobánk fala egy bizonyos ponton (se nem nagyobb a vizesedés, se nem kisebb), ami közvetlen a fürdőszobai vizes blokkal. Most mindent átvéstek, semmi szivárgásra utaló nyomot nem találtak. Ajánlották hogy szedjük fel a parkettát, de azt nagyon nem szeretnénk. A biztosító természetesen talajvíz miatti kár miatt nem fizet.
További ajánlott fórumok:
- Sokan sírnak, hogy nem találnak munkát. 10 napja feltettem egy apróhirdetést, hogy könyvelőt keresek. Senki nem jelentkezett. Hogy is van ez
- Normális a hatalmas korkülönbség párkapcsolatban?Mindig a jóval idősebb férfiak találnak meg, és már kezd zavarni, nem tudom, mit tegyek....
- Miért mindig ilyenkor találnak meg?
- A rák ellen miért nem találnak ki még semmi ellenszert?
- Hogy érzitek: a hasonló emberek találnak jobban egymásra, vagy inkább az ellentétek vonzzák egymást?
- Időkapszulát kell ma elásnod, amit 2100-ban bontanak majd ki rokonaid. Mit találnak benne?