Csonttörés utáni meddig tart a gyógyulás? (tudásbázis)
Helló!
Nekem egy éven belül jött össze két lábközépcsont-törés - az egyik a jobb, a másik a bal lábamon, kb. azonos helyen. Az egyiket gipszelték Fehérváron, a másikat Szegeden nem. Nagy különbséget nem éreztem a kettő között. Kb. 6 hét volt amire rendesen összeforrt, és 8-10 hét kellett ahhoz, hogy ugrás közben is teljesen normálisan menjen minden.
A gipszmentes esetben valószínűleg többet használtam a lábam, mert a vádlim kevésbé esett össze. A csont gyógyulása közben a meleg vizet a lábam nem igazán díjazta, és kb. az első két hétben a mankózás közbeni rázkódás sem esett különösebben jól. De mind a két esetben tökéletesen rendbe jött a csont, és pár hónap alatt sikerült a vádlimat jó formába hozni.
hónapokig ortézist használtam. igazából, ha nem volt a kezemen, nagyon fájt. de a mozgás miatt muszáj volt elhagyni.
tornára anno nem küldött a doki, mert amúgy rendesen mozgott, alig néhány fokban tért el a jó kezemtől... de ha szükséges, tuti gyógytornára küldenek.
kulcscsonttörés után hosszú hetekig gyógytornára jártam heti 2-szer.
Neked nem ajánlottak gyógytornát?
További ajánlott fórumok:
- Meddig tart egy 16hós babánál a nátha, mit használjunk a gyors gyógyulásért?
- Volt már itt valakinek fülgyulladása? Ha igen, milyek voltak a tünetek, mit szedett és mennyi ideig tartott a gyógyulás? Minden érdekelne
- Normális, hogy bölcsességfog műtét után ennyi ideig tart a gyógyulás?
- Nyílt törés utáni műtét gyógyulásakor volt már másnak is gondja?
- Szürkehályog műtét utáni gyógyulás
- "Korrekcios osteotomia" lábműtét előtti készületek és utáni gyógyulás