Csokitorta erdei gyümölcsös habbal recept
45 perc
A Csokitorta erdei gyümölcsös habbal hozzávalói:
6 db tojás
2 evőkanál barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál víz
2 evőkanál keserű kakaó
1 csipet só
4 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
A tetejére:
2,5 dl cukrász tejszín
2 db lapzselatin
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
2 evőkanál cukor
1 teáskanál balzsamecet
dekorcukor
A Csokitorta erdei gyümölcsös habbal elkészítési módja:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, a vizet, és fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is és alaposan kikavarjuk. 2. A tojás fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor felhabosodott, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet és összekeverjük, majd a tojásfehérje habból teszünk bele 2-3 kanállal és fellazítjuk a masszát. Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk, és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába. 3. Egy kerek sütőformát kikenünk olajjal, és formára vágott sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a csokis masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre, tűpróbával győződünk meg róla, hogy biztosan átsült. Rácson hűlni hagyjuk. 4. Amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral, és meglocsoljuk a balzsamecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn, vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk. A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk, úgy, hogy langyosra felmelegítjük és lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként, így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A krémet a kihűlt torta tetejére simítjuk, fehér tejszín rózsákkal, és dekorcukorral díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. ápr. 5. 17:43
A csokitorta erdei gyümölcsös habbal elkészítési módja és hozzávalói.