Csirkesalátával töltött alma recept
A Csirkesalátával töltött alma hozzávalói:8 nagyobb piros alma
1 sült, vagy főtt csirkemellfilé hidegen
5 dkg reszelt márványsajt
1 kis pohár kefir
2 evőkanál majonéz
1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
1 evőkanál citromlé
só
A Csirkesalátával töltött alma elkészítési módja:
A hámozatlan almákról levágok egy kalapot, a csumájukat kiszedem, s annyi almahúst vágok ki belőlük, hogy kb. 1 cm-es faluk maradjon. A meghámozott kalapok húsát felaprítom. Vizet forralok, beleöntöm a citromlevet, beleteszem az almákat és a kivájt húsukat is. Ha újraforrt a víz, leszűröm a gyümölcsöt, s hagyom kihűlni. A csirkehúst csíkokra vágom, összekeverem a sajttal, a kefirrel, a majonézzel, a vöröshagymával, az almaforgáccsal; ízlés szerint sózom. Az almákat kínáló tálra teszem, megtöltöm a salátával, majd fogyasztásig hűtöm.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. júl. 16. 23:17
A csirkesalátával töltött alma elkészítési módja és hozzávalói.