Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Csirkesalátával töltött alma recept

Csirkesalátával töltött alma recept

A Csirkesalátával töltött alma hozzávalói:
8 nagyobb piros alma
1 sült, vagy főtt csirkemellfilé hidegen
5 dkg reszelt márványsajt
1 kis pohár kefir
2 evőkanál majonéz
1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
1 evőkanál citromlé



A Csirkesalátával töltött alma elkészítési módja:
A hámozatlan almákról levágok egy kalapot, a csumájukat kiszedem, s annyi almahúst vágok ki belőlük, hogy kb. 1 cm-es faluk maradjon. A meghámozott kalapok húsát felaprítom. Vizet forralok, beleöntöm a citromlevet, beleteszem az almákat és a kivájt húsukat is. Ha újraforrt a víz, leszűröm a gyümölcsöt, s hagyom kihűlni. A csirkehúst csíkokra vágom, összekeverem a sajttal, a kefirrel, a majonézzel, a vöröshagymával, az almaforgáccsal; ízlés szerint sózom. Az almákat kínáló tálra teszem, megtöltöm a salátával, majd fogyasztásig hűtöm.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A csirkesalátával töltött alma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook