Cserepes virágjaim levelei vége bebarnulnak, elszáradnak.mit csinálok rosszul? (tudásbázis)
Sziasztok. Ez tényleg a túl száraz levegő miatt van.
Nagy segítség lehet, ha a cserép alá az alátétbe apró kavicsot szórtok és arra állítjátok a cserepet. Így a virág nem "ázik a vízben", viszont a kavicsról tud párologni a ráöntött víz. Ezt a módszert azért szeretem jobban mint a permetezést, mert nem lesz "vízcseppes" a virág levele. Jó még a heti egyszeri összes-virág-tusolós módszer: virágokat be a kádba, majd egy langyos vizes tusolással felfrissíteni őket.
Velem is előfordul,hogy melléütök,ráadásul van egy gonosz rosszcsont nimfám,aki segíteni szokott a levélírásban,így nekem is becsúszik egy-egy hiba...:)
Ne törődj a rosszindulatú emberekkel,nem érdemlik meg hogy felhúzd magad rajtuk!Hanna:)
Köszönöm!
Holnap ki is próbálom.
De aranyos vagy!!!! :))))
Magamat degradáltam le,mert a helyesírási hibám csak a kérdés megjelenése után vettem észre...
amit az előző hsz.ben javasoltak, + tegyél a fűtőtestre párologtató edényt
az embereknek is, ha kicsit magasabb a páratartalom, a fűtés nagyon szárít
Ha a levél csúcsa barnul, akkor száraz a levegő.
Forróvizet kihűteni és azzal spricceld. Magasabb páratartalom kell.
További ajánlott fórumok:
- Mitöl lehet cserepes és hámló az ajkam évek óta?
- Virágboltban vett cserepes növények
- Pici bogarak szaladgálnak a virágjaim földjében (szemel alig láthatóak)mi lehet? Mit tehetek?
- Mitől lehet, hogy a tujám levelei egyik napról a másikra elkezdenek bebarnulni, leszáradni? Tavaly is ugyanez volt, de tavaszra helyrejött.
- Mi lehet az oka, hogy fűnyírás után a fűszálak elvékonyodnak és elszáradnak?
- A vízipálmám leveleinek a végei sorra elszáradnak, szerintetek mit csinálok rosszul?