Virágboltban vett cserepes növények (beszélgetős fórum)
Ez a sivatagi rózsa ilyen :)Elvirágzik, kipusztul ősszel.Attól is függ milyen idő van.
A díszcsalán nagyon hálás, én a nagyobb gyerek iskolájában (tehát benti növényként) ismertem meg. Van virága is, nagyon pici, apró, kék virágai. Tavasztól őszig kint tartom, télre behozom (csak bent nem jó neki nálunk).
A másik növény pedig pont az, ami nekem van! Igen, sivatagi rózsa ezek szerint. Abból pusztult ki az egyik szept. elején, egyik napról a másikra. A másik meg még mindig tartja magát (a balkonban).
Ki kell tapasztalni mi az ami a legideálisabb az adott helyen :)Sok helyen látni a díszcsalánt szabad földben ( parkokban is )de érdekes lehet lakásban is kísérletezgetni vele :
Nekünk még sose volt a kertben mert jobban kedveljük a virágzó növényeket.
Balkonba hálás a sivatagi rózsa is :
Ez se igényes nem is drága szereti a napos helyet és locsolgatni kell.Egynyári és április végétől szeptember végéi virágzik folyamatosan. Van több színárnyalatban.
Tényleg szép, de én nagyon válogatós vagyok. :) Amúgy nekem behatároltak a lehetőségeim (ti. hogy mi való szobába, mi való balkonládába és mi való kertbe), mivel a mi lakásunkban nem igazán lehet növényt tartani és nincs kertem. Marad a balkonláda és az erkély.
Amúgy még a veronikán kívül van egy díszcsalánom, egy erikám és egy korallvirágom.
A napvirágot ( záporvirág )ismered ? Balkonládába napos helyen április végétől ősz végéig folyamatosan, szépen virágzik rengeteg színben van és nem is drága.Nem igényes: csak locsolni kell naponta és az elvirágzottakat levágni.
:) jogos
Most visszanéztem balkonládát írt hát szerintem vannak tipikus balkonládás virágok is de ezek nem tűnnek annak. A muskátli pl balkonládás de láttam már szabad földbe kiültetve ( igazi piros parasztmuskátlit )és megdöbbentem mekkorára tud nőni :)
Mi a neve ?
.)
Enyém is pár hónapos.
Orchideaföldbe ültettem, ilyen darabos cucc.
De elvirágzott, elsárgultak a levelei, elszáradtak a léggyökerek, és most végignézem a halálát.
Én a konyhába tettem, ahol hűvösebb van, és pára...de lehet hogy meghallotta mikor mondtam hogy te k.csög :D
az nálam is kakukk.. nemrég kaptam.. de már döglődik...
de az orchit nem tetted virágföldbe ugye??? mert akkor annak tényleg satu!
az enyém az a baj hogy meleg helyen volt és kissé száraz is a levegő. ennek meg hűvös és párás hely kell...
Mindig átültetem őket.
Pont tegnap vettem észre hogy az orchideámnak is annyi lesz :(
Lehet,hogy nekem az erdei föld a titkom? :D
Eddig minden virág megmaradt.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc - ehető növényekből, ételekből
- Szólánc növényekből
- Olcsó/olcsóbb virágboltok-Budapesten? (orchidea ügyben:))
- Pénzügyi technikus végzettséggel dolgozhatok virágbolti eladóként?
- Cserepes füge fát vettem, lakásban kell teleltetni?És ha igen, milyen hőmérsékletet kell neki biztositani?
- Tudja valaki meddig van nyitva a Pécsi Budai Vámi Tescoban a virágbolt?