Császármetszéssel született babáknál milyen torna alkalmazható a nyugodtabb alvásért? (tudásbázis)
tuti?
mi 3 hétig nem aludtunk z első kocc előtt... igaz, azóta sem, de egyfolytában rág és nyálazik és jól esik neki a dologél...
Az indiai babamasszázs lényege, h olyan mozdulatokat, mozdulatsorokat használnak, amik kifejezetten a kisbaba bélrendszerét mozgatják át.
Könnyebb neki pukizni és nem fáj a hasa sem, ezért sokkal nyugodtabban tud aludni.
Am elvileg nagynéném akart meglepni minket ezzel a babamasszázs tanfolyammal, ami hozzáteszem 5.000 HUF ... de lazán meglehet tanulni videóról is!! :))
Itt a link, akit érdekel ...
Jó gyurmázgatást a babcival!! :)
Nekem is nagyon rosszalvó a kislányom kezdetektől fogva, nekünk a homeopátia sokat segített!Ja! és természetes úton született!
Az indiai babamasszázs viszont engem is érdekelne!
Gondolhatod, mennyit töprengünk rajta, és mennyi mindennel próbálkoztunk már...
Az "anyag" témával kapcsolatban: elmondják a riportban.
Nem enni kel fel, pelussal minden ok. Ráadásul úgy sír, h megvigasztalhatatlan. És ez minden áldott este.
Mi ez az indiai babamasszázs?
2 császáros fiam van, és egy sima úton született, s mind jó alvó volt.
Sok szabad levegő, játék, evés, attól lehet finomakat aludni.
A legkisebbnél helyeztük az ágyat másik helyre, mert ahol eredetileg volt, túlontúl nyitott volt a nappalira, utána nyugodtan pihent.
A középsőnél túl száraz volt a levegő (panelben laktunk), és attól éjszakánként felébredt vagy 3 éves koráig. Fárasztó persze.:(
Inkább gondold végig mi okozhatja, hogy nem alszik nyugodtan. De ez a szülőcsatorna dolog marhaság.
Milyen anyagot, és hogy venne fel szerinted az újszülött?
Nem hiszem, h ettől függ. Lehet a nagy melegtől ... vagy pisis a pelus, rosszat álmodik, vagy csak egyszerűen szeret enni éjszaka és felkel!! :D
Nekem is császáros a kisfiam , eleinte nálunk is voltak alvási problémák ... de mi az indiai babamasszázst kipróbáltuk azóta nincs ezzel gond.
Lazán átaludja az éjszakát ..
Három császárom volt. Ebből az egyik gyerekem 4 hetes kora után átaludta az éjszakát, a mai napig ágyút lehet dörgetni mellette, a másik kettő nem annyira, de nem volt annyira vészes, de ennek nulla köze van a császárhoz.
A torna nem árt, csak minek, ha nincs mozgásszervi oka?
Erről még én sem hallottam.
Egyébként nem tudom van-e összefüggés, mert nálunk pont fordítva. A császáros fiam, mindig jó alvó volt, a természetes úton született lányom, még a mai napig is ébred leg. kétszer éjszakánként, pedig már 15 hós. :S
Semmi összefüggés a császár és az alvás között...
Egyedüli dolog, hogy a babák a császár után hirtelen érintkeznek a levegővel, míg hüvelyi szülésnél ez hosszabb folyamat.
De az alváshoz semmi köze.
További ajánlott fórumok:
- 2008. Januárban született babák
- 2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk
- 2008.októberében született kisbabák, mit tudtok már?
- 2008 szeptemberében született manók...
- Olvastatok Nick Vujicic-ról, a kezek és lábak nélkül született 31 éves férfiról? Eltörpül-e a problémánk az övé mellett?
- 2001-2003-ban született gyerekek anyukáinak pletyó fóruma