Lakcímváltozás esetén hogyan kell elintézni a családi pótlék átirányítását? (tudásbázis kérdés)
Kormányablak személyesen, vagy:
ha lentebb görgetsz, ott van egy net-es oldal. Arra én már nem katt.
Valóban, számlára kapja. Nem olvastam el végig.
Akkor meghatalmazás és postás kilőve! Köszi. 😃
Persze, tényleg, leírta.
De ettől függetlenül jelenteni kell a lakcímváltozást, mint minden más adatváltozást is.
A ti postátokon nem egy postás jelenlétében kell mindkettőtöknek aláírni a meghatalmazást?
Mert nálunk igen.
Valóban a kormányablak, csakhogy:
- tudjuk, hogy hivataloknál kötelező ügyintézési határidő max. 30 nap, tehát mire a kormányablaktól az államkincstárig eljut az infó, meglehet, hogy a köv. havi utalást már elindítják (mármint megírják a listát!) a régi címedre...
- ezért célszerű lenne szólni a postásnak, és egy jelenlegi megbízható szomszéd részére meghatalmazást adni, aki átveszi a postástól a következő utalást. Különben meglehet, hogy még lesz egy kis kavar, és szaladgálhatsz a pénzed után.
A postánál a meghatalmazás nyomtatvány, csak az ő formátumuk elfogadott, majd ad a postás, ha beszélsz vele.
Pont most inteztem.
Kormányablaknal eltudod intezni.Nem kell bemenni a Mákhoz
Jól van na, látom, bonyolult a költözés.
Azért ha minden izgalmon túl lesztek, már jaj, de jó lesz a sajátban lenni!
A lakcímváltozást is köteles vagy jelenteni. Szerintem nem kell külön bemenned, ezt töltsd ki:
Sziasztok
Kb.2 hét múlva elköltözünk Pestről és az érdekelne hogy mi ilyenkor a teendőm a családi pótlékkal kapcsolatosan a Mák-nál?
Be kell mennem hozzájuk jelezni a lakcím vàltozást és ők továbbîtják az lakóhely szerint illetékes Mák felé vagy oda is be kell mennem?
A csp-ét számlàra kapom.
Előre is köszi a segîtséget!☺
További ajánlott fórumok:
- Hol kell elintézni az emelt családi pótlékot?
- Családi pótlékot hogyan tudnám elintézni hogy a bankszámlára érkezzen, és ne a postás hozza?
- Családi pótlék átirányítása...hogyan?
- Tud nekem valaki segíteni, hogyan kell a GYES-t és családit elintézni? Mikor kell a papírokat kikérni... stb?
- Hogyan tudom elintézni elektronikus úton, hogy új számlára érkezzen a családi pótlék?
- Mennyi idő alatt tudom elintézni az emelt családi pótlékot?