Tud nekem valaki segíteni, hogyan kell a GYES-t és családit elintézni? Mikor kell a papírokat kikérni... stb? (beszélgetés)
GYED nem jár :-(
Köszönöm a segítséget!További szép napot Mindenkinek
It van a gyes leírása, utána a többit is megtalálod, meg teljesen pontosan hogy mik is kellenek.
Le is tudod tölteni és ki is nyomtathatod a nyomtatványokat, otthon kitöltöd és már kitöltve, papírokat összeszedve be is viheted. Így még egyszerűbb talán.
Remélem tudtam segíteni.
Gyed nem jár?
a gyest és a családit a baba papírjaival ha már megvannak a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál kell formanyomtatványon igényelni.De lehet neten is letudod tölteni ebben nem vagyok biztos.
A gyest és családit is a magyar államkincstárnál kell elintézni.
Ha mész be, kell a baba születési anyakönyvi kivnata, a tereskönyv és vele egy igazolás hogy hányszor jelentél meg tanácsadáson.
A gyermek taj száma, lakcímkártyája is kell. Ja és a te irataid is.
Ott bemész ezeket beadod, kérsz ezekhez papírokat. Kitöltöd és kész.
Ha bankszámlára kéred a pénzt hogy utalják, akkor bankszámla szám is kell (legjobb ha beviszel egy bankszámla számlakivonatot)
Visszamenőleg utalják következő hónapban a kicsi születési napjáig egészen, egy összegben.
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Barátnőm el szeretné vinni a gyermekemet 2 hétre Németországba nyaralni, mert ők ott élnek.Milyen papírokat kell ehhez beszereznem?
- Ha munkahely nélkül magam után fizetném a tb-emet, az mennyi és hol és hogyan kell elintézni, befizetni? Mi kell hozzá?
- Te mit nem tudtál ma elintézni a BKV sztrájk miatt?
- Kézműves termékek értékesítéséhez milyen papírokat kell beszerezni?
- Üzletet szeretnék bérelni, mennyi idő alatt lehet elintézni a papirokat?