Kézműves termékek értékesítéséhez milyen papírokat kell beszerezni? (tudásbázis)
Még nincs lehetőségem kipróbálni, mert még jó darabig gyeden leszek. :)
Ezt viszont nem kérdeztem meg a NAV-nál. Na de ha legközelebb arra járok, rákérdezek erre is! ;)
Könyvelőt is kérdezz meg!
Az én ismerőseim nem konkurensek voltak, hanem tanfolyam társak. Akik már több vállalkozást is létrehoztak.
Másodállás jobb, mint az EV.
Átgondolom.
A lebeszélős vállalkozók lehet, hogy haza beszéltek. Engem pont a vállalkozó kollégák biztatnak, hogy áruljak, és hivatalosan...
Alaposan nézz utána, ha nem tudod az ismerőseid körében eladni.
Mi is gondolkodtunk ilyesmin és nem kezdtünk bele :(
Olyan legális lehetőség szerintem nincs, ahol ez megérné.Hatalmas a sarc.
Amúgy meg nagy a büntetés, nem éri meg kockáztatni.
Ez ügyben nagyon sokat kutakodtam és vállalkozók is felvilágosítottak. Vagyis lebeszéltek :((
Pesszimista vagyok az ismeretek birtokában.
Még mindig a töprengés fázisában vagyok. Belevágjak, vagy ne?
Eddig a magam örömére, meg ismerősöknek készítettem ezt-azt. Van amihez meg kell venni dolgokat, hogy szép és használható legyen. Eddig soha semmiért nem kértem pénzt... Szóval még mindig gondolkozom.
Szívesen.
Nem árt figyelni, idén is olvastam a Metro újságban hasonló cikket.. csak nem találtam meg a neten.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Én munka mellett, a magam örömére készítek ezt-azt, ismerősök javasolják, hogy áruljam is a dolgaimat... Szóval bele tették a bogarat a fülembe:) Gondolkodom, és gyűjtöm az információkat.
Ha van munkahelyed, akkor az fizeti utánad a járulékokat, ha nincs, akkor neked kell fizetned.
Adózni kell a 'bevétel' után (eladásból befolyó összeg mínusz az alapanyagokra költött összeg). Egy adóbevalláskor kell a megfelelő helyre beírni a nyomtatványon, és akkor senki nem köthet bele a dologba.
Ne állandó munkáid legyenek vele, viszont legyen egy munkáltató, aki a járulékaidat befizeti helyetted. Ha 'csak' ebben dolgozol, akkor a mindenféle járulékot magadnak kell befizetned, ami durván havi 55ezer.
NAV-nál jártam utána...
Hűűű, ne hari, csak most tudtam visszajönni.
Szóval én most gyeden vagyok, így nem árulhatok, amúgy szintén teljes munkaidő, mellette meg mindenféle kézműves babra, amire még időt tudok nyerni. :)
Hát nem igazán éri meg. :(
Az ÁNTSZ-es részéhez nem értek. Csak a jövedelem, azaz kiadás-bevétel után kell ezeket befizetni. Ha van ismerősöd, aki tud a te adószámodra, nevedre számlákat kérni, akkor jó lehet. De akkor is figyelj, h nem csinálhatod rendszere bevételként, így nem tudom... Márpedig nyugtát érdemes adni, abból meg kiderül, h mennyire rendszeres.
Ja és bevallási kötelezettség tán akkor is van, h negatív lett a mérleged, csak nyilván akkor nem fizetsz.
Ez engem is érdekel.Én fondantból szeretnék ilyen dolgokat készíteni.Akkor ehhez mi kéne még,Köjálra,vagy ilyesmire gondolok.A kb 50 %,vagyis a fizetési kötelezettség csak akkor van,ha eladásom is volt,vagy minden hónapban kell fizetni valamit a tb-n kívül?
Tényleg,megéri?
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni?
- Melyik/milyen ruhadarab az? amire már régóta vágysz de nem lelsz rá vagy nehezen tudod beszerezni?
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Hol lehet beszerezni az Ablak - Zsiráf 39. kiadását? (2014-es kiadás)
- Barátnőm el szeretné vinni a gyermekemet 2 hétre Németországba nyaralni, mert ők ott élnek.Milyen papírokat kell ehhez beszereznem?
- Gázpisztolyt tarthatok magamnál engedély nélkül, ha nem hol és milyen papírokat kell beszereznem?