Hol kell elintézni az emelt családi pótlékot? (tudásbázis)
Sziasztok!
Családi pótlékot ez év nyáron megszüntette a MÁK, de szeptembertől ismét iskolás a lányom. Elég az az igazolás, amit az iskola kitöltött?vagy a MÁK-tól kell kérni egy nyomtatványt a családi pótlék további folyósításához? Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönöm.
Szia! Én most igényeltem a második gyerek után is. Kellett a kezelőorvos álltal kiállított igazolás, és a Magyar Államkicstárba kellett bevinni a papírt. Ott nyilatkozni kellett, hogy eddig honnét kaptuk a családi pótlékot.
Azt tudod, hogy jár közgyógyászati igazolvány is, meg féláron étkezhet a gyerek, ha ovis, vagy iskolás? azt is hallottam, hogy a tankönyvek is ingyen lesznek majd. Ennek még nem néztem pontosan utánna. Ha segíthetek, írj.
Szia Krisztina!
Csak egész egyszerűen írjak egy levelet és csatoljam a papírt amit a szakorvos kiállított? Vagy hogy is van ez pontosan?
Köszi
Szia Doryka!
Szeptember óta egyedül nevelem a kisfiamat(aki akkor volt 4 hónapos).Holnap mondják ki a válásomat.Én Novemberben igényeltem meg a magasabb családit az Ügyvédem javaslatára és visszamenőleg Szeptembertől kapom.Írjál levelet a MÁK-nak,nekem 1hét múlva jött a levél,hogy elfogadták a kérelmemet.
Üdv:egy egyedülálló anyuka Kriszta és pici fia Dominik
További ajánlott fórumok:
- Súlyos depresszió indokolja az emelt családi pótlékot?
- Családi pótlékot hogyan tudnám elintézni hogy a bankszámlára érkezzen, és ne a postás hozza?
- Emelt családi pótlékot egyedülállóként, visszamenőleg lehet igényelni?
- Ajakhasadékkal született gyermek után lehet-e igényelni emelt összegű családi pótlékot?
- 10 éves kisfiam súlyos pikkelysömörrel küzd. Megigényelhetem rá az emelt családi pótlékot?
- Mennyi idő alatt tudom elintézni az emelt családi pótlékot?