Emelt családi pótlékot egyedülállóként, visszamenőleg lehet igényelni? (tudásbázis)
Sajnos elég sok ilyen van, amiről ha valaki nem tud, nem is jár utána, és akkor nem kapja.
Az én esetemben pl. sok helyen azt mondták, hogy ha a gyerek estin tanul (nem dolgozik) nem jár. Kiderült, hogy mégis... Majd megvonták, miután 20 éves lett.... Nem mintha a költségek az életkorral csökkennének...
Mondjuk, ez elég görény megoldás, nem gondoljátok?
Szerencsétlen szülő nem nem elég, hogy egyedül küszködik 2 gyerekkel, még ezt a kis pénzt is sajnálják tőle.
Hol itt az igazság?
rosszul tudtam, csak max 2 hónap (persze csak a különbözet)
az allamkincstár oldaláról másolva:
Az ellátás az igény benyújtásának időpontjától jár, feltéve, hogy a benyújtás időpontjában a jogosultsági feltételek fennállnak. Az ellátást az igény késedelmes benyújtása esetén, visszamenőleg legfeljebb két hónapra, az igénybejelentés napját megelőző második hónap első napjától kell megállapítani, ha a jogosultsági feltételek ettől az időponttól kezdve fennállnak.
Jaj, remélem, nem jól tudod:(
Már kezdi gondolatban elkölteni a pénzt ( kb. 80-100 ezer Ft-ról lenne szó) amit gondol, hogy kaphatna...
Szegénykém:(
Húgom nemrég tudta meg, hogy kaphatott volna több családit, a két gyerekére, mert egyedül neveli őket...
A nagyobbik jövő júniusban lesz 6 éves, a kicsi, most volt 4. Tudom, utána kéne néznem, de lusta vagyok:)
Kérdésem a következő: visszamenőleg lehet-e igényelni (az eltelt évekre) az emelt családit?!
További ajánlott fórumok:
- Németországban hogyan lehet igényelni családi pótlékot?
- Ha október 11-ig kapom a tgyást, akkor előtte mikor kell megigényelni a gyedet? És a tgyást visszamenőleg vagy utólag kapjuk?
- Szerintetek újra kell igényelni a családi pótlékot, ha a gyerek betölti a 18 évét?
- Magasabb összegű családi pótlékot hogy tudok magamnak igényelni?
- Hogyan kell visszaigényelni a családi pótlékot?
- Adójóváirást vissza lehet visszamenőleg igényelni?