Hogyan kell visszaigényelni a családi pótlékot? (tudásbázis)
Nem, nem feltétlenül fogyatékos. Az én fiam sem az. Diszlexiás.
Ilyen lehet a hiperaktív gyerek is.
6 hónapra visszamenőleg megadják, ha valóban jár, tényleg kérdezd meg őket.
Igen, ha barátnőd sajátos nevelési igényű, akkor azért kapja. Ildikek jól írja.
Az én fiam "sajátos", és bár a sulira kapott még egy évet, most végez. Családit viszont nem kapunk már az év szeptembere óta, amely évben betöltötte a 23-at. Azaz ebben az utolsó tanévben.
Ha Te is sajátos nevelési igényű vagy, akkor jár, de ezt igazolni kell a szakvéleménnyel.
T. Családi Pótlék Osztály!
Alulírott x.y kérem részemre a családi pótlék újbóli folyósítását, visszamenőleges hatállyal 6 hónapra.
Középiskolai tanulmányaimat ekkormegekkor befejeztem, azóta családi pótlékot részemre nem folyósítottak, bár erre kérelmet nyújtottam be ekkormegekkor, iylenésilyen számon. Ugyanis nappali tagozaton OKJ-képzésben részesülök ekkormegekkor óta, és az ezmegez szerint (ide írd, ahonnan másoltad) családi pótlékra jogosult vagyok.
Kérem igényem ismételt elbírálását.
Tisztelettel
Ezmegez
Barátnőd, aki kapja, ugyanolyan családi körülményekkel tanul egyébként?
A családi pótlék annak a tanévnek a végéig jár amiben a gyerek a huszadik életévet betölti, sajátos nevelési igényű tanulók esetén 23. életévig jár.
A Te esetedben valószínűleg azért utasították el az igényedet,mert az oktatási intézmény nem jogosít családi pótlékra.
Írj mailt a területileg illetékes Államkincstár-fióknak.
Előtte telefonon is érdeklődhetsz, általában ügyfélfogadási időben. A mailt utána már a telefonbeszélgetésre hivatkozva írhatod.
Nagyon rendesek, szóban is elmondják általában a tudnivalókat. A mailekre hamarabb reagálnak,mint a papírlevélre. Ha kell valamit mellékelni, azt szkennelve lehet, vagy papírmásolatban elküldöd, ha kaptál a malire már iktatószámot.
2013 szeptemberében kezdtem az Okj-t, ekkor 20 éves voltam, mert 93-as vagyok. Beadtam 2 papírt, de elutasították arra hivatkozva, hogy én elballagtam középsuliból és nem jár. De ezt találtam most: OKJ 2013 TANFOLYAMOK
A tanuló hány éves koráig jár a családi pótlék?
A közoktatási intézményben (általános iskolában, középiskolában, szakiskolában), nappali képzésben tanuló gyermek után a családi pótlék annak a tanévnek a végéig jár, amelynek időtartama alatt betölti a 23. életévét.
Tehát én jövőre 2015 májusában végzek, ekkor még 21 évesnek számítok, mert ( júniusban születtem) de akkor is legyek 22 éves, de akkor is járna a családi pótlék... Barátnőmnek jár ugyan annyi idős, mint én... és azt mondta azt vissza kell igényelni. Tud valaki segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek újra kell igényelni a családi pótlékot, ha a gyerek betölti a 18 évét?
- A családi pótlékot hol kell intézni, vagy a munkahely intézi?
- A családi pótlékot be kell írni az adóbevallásba?
- Hol kell elintézni az emelt családi pótlékot?
- Hol kell lemondani a családi pótlékot?
- Ha másik számlára akarom kérni a családi pótlékot, akkor milyen nyomtatványt kell kitölteni?