Súlyos depresszió indokolja az emelt családi pótlékot? (tudásbázis)
Ha javasolta és a szám alapján benne van, akkor van esélyetek, hogy megkapjátok. Azonban még a MÁK kérésére ezt felülvizsgálhatják.
Szerintem a legfontosabb az lenne, hogy meggyógyuljon és ehhez kívánok sok sikert, Neked pedig kitartást! :)
Esetleg szerintem ez vonatkozhat rá:
F90.0-F98.9 A viselkedés és érzelmi-hangulati élet rendszerint gyermekkorban vagy serdülőkorban jelentkező zavarai
Ahová jártok kezelésre, ott az orvos ezt meg tudja mondani. Mindenképpen kérdezz rá!
Ha indokolt, akkor el kell menned a MÁK-ba (Magyar Államkincstár) és ott kell kérni igénybejelentő lapot. Ezzel a lappal visszablattyogsz a kezelő orvoshoz és Ő kitölti a papírt.
Ha magánrendelésre jársz, az nem jó. Reményt adhat, ha az orvos valamelyik szakrendelőben is rendel és ott le tudja Neked pecsételni az igazolást.
Amit Zebracsikó javasolt nagyon jó. Abból esetleg ez vonatkozhat a lányodra.
"Egyéb súlyos pszichiátriai kórképek: olyan, az F30.0-F48.9 Hangulatzavarok, affektív rendellenességek, neurotikus, stresszhez társuló és szomatoform rendellenességek
egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 188. § d) pontja szerinti súlyos pszichiátriai beteg gyermek, aki közösséget, nevelési-oktatási intézményt - ide nem értve a speciális közösség, illetve nevelési-oktatási intézmény esetét - önmaga vagy a közösség veszélyeztetése miatt nem látogathat, és az állapot krónikussága miatt rendszeres gyermekpszichiátriai kezelésben részesül. F90.0-F98.9 A viselkedés és érzelmi-hangulati élet rendszerint gyermekkorban vagy serdülőkorban jelentkező zavarai"
Nem tudom hány éves, de esetleg meg lehetne vizsgálni az autizmus kérdését is. Nem vagyok hozzáértő, ez csak javaslat.
5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet
a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről és fogyatékosságokról
További ajánlott fórumok:
- A családi pótlékot megkapta már valaki?
- Hallottátok, hogy el akarják venni a családi pótlékot a magas keresetűektől?
- Mire költötted a családi pótlékot, vagy a GYES-t?
- Tudja valaki miért vonták meg a tartósan beteg, állandó gyógyszerezésre szoruló asztmás gyerekektől a magasabb családi pótlékot?
- Mire költöd a családi pótlékot?
- Most derült ki, hogy zárolták a bankszámlám, emiatt nem kaptam meg a GYES-t ill. családi pótlékot