Családi napközi (van esetleg valaki, aki otthon ezzel foglalkozik?) (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Családi napközit és vezetek itthon, Pestlőrincen. A napközihez törvényileg előírt 8 általános iskolai végzettség mellett 3 pedagógus diplomám van, 4 saját gyerekemmel (a 22,20,14,12 éves) mi végig próbáltunk anno mindent: bébiszittert, magánovit, Waldorf ovi- iskolát is, állami bölcsit-ovit. A gyerek - ha érzi,hogy szeretik - jól tudja érezni magát a legegyszerűbb tárgyi körülmények között is, egy érettségi nélküli dadussal is anélkül, hogy angolul homokozna. A gondozás-nevelés színvonala mindenhol nagyon személyfüggő. Gyakran a szülő az, aki már a 2-6 éves gyerektől is pl. idegennyelvi "produkciókat" vár el és elsősorban ezért hozza hozzánk a gyereket. Van, aki azért, mert megérezte, hogy a gyerekével talán nincs minden rendben, ezért napi szinten fontos a korai fejlesztés, hogy a tanulási problémák elé mehessünk. Szívesen válaszolok bármilyen kérdésre anyaként és "napközisként" is. A napközi indítása sem egyszerű. Az önkorm. és az ÁNTSZ nem mindehol ugyanolyan feltételeket szab. A működéshez szükséges munkaügyi, könyvelési dolgok sem egyszerűek, a nyitáshoz szükséges okmányok beszerzése, illetékek kb. 50.000-150.000 Ft között
várhatók.
Ez a téma engem is érdekelne, én is gondolkodtam már ilyenen.
Tán az önkormányzat tud ebben segíteni, úgy
hallottam, de én se jártam utána.
További ajánlott fórumok:
- Kit, mi bánt? Mi foglalkoztat, esetleg nem hagy nyugodni? Problémáid vannak, amit nincs kivel megbeszélni?
- Barátnőmnek abszolút nincs önbizalma! Tudnátok olyan könyveket ajánlani, ami ezzel a témával foglalkozik, és esetleg segíthetne neki?
- Sebészt keresek, aki érdemben foglalkozik körömbenövéssel. Borsod, Hajdú, esetleg Szabolcs megyében. Kérem segítsetek!
- Budapesten a 11.ker.-ben melyik óvodát ajánljátok? Esetleg családi napközi, bölcsi heti kb.2-3napra?
- Keresek olyan embert aki baleset/kockázati életbiztosításokkal foglalkozik vagy ért hozzá esetleg olyat aki biztosítónál dolgozik
- Tudja valaki esetleg, hogy D. Tóth Kriszta most hol dolgozik, mivel foglalkozik, mióta nincs a híradóban?