Csak én hergelem túl magam? (beszélgetés)
Ha te mondod...
Egy év után jutott ez az info a birtokomba, csupán ezért tettem közzé. Rohadtul nem foglalkoztatott ez az egy év alatt, bőven akadt más dolgom is, de SZERINTED nem. Vicc
A fing reszelésének tipikus esete.
Amíg áll az autó, mindenki oda ül, ahova akar.
Elég nehéz meghatározni, hogy mikor szükséges beavatkozni, és mikor elég legyinteni egyet bizonyos dolgokra.
Az adott esetben tényleg nem tudjuk, hogy komoly dologról van-e szó, vagy csupán egy „menőzni” akaró kamasz hencegéséről.
Ebben az esetben, amiről írsz, lehet akár mindkettő.
Addig nincs is gond, ha szemet húny az ember - amíg ki nem derül, hogy valóban vezet a 13-14 éves kamasz forgalomban. Mert ha igen, akkor ez már tényleg felelőtlenség, és veszélyeztetheti saját és mások életét. Volt már rá példa, hogy nagyon fiatal fiú így vesztette életét.
Szóval, nem egyszerű ez. Mondom: amíg nincs baj, addig nincs.
Nehéz dolog ez. Más téma, de középiskolások pl. fegyvert, kést hordanak maguknál. Csak úgy! Mert ez menő. Addig, amíg - egyszer csak, ki tudja mitől vezérelve - nem kezdenek lövöldözésbe. Vagy éppen nem szúrják nyakon a diáktárukat vagy a tanárukat.
Lehetett volna jelezni, hogy XY kést hord magával a suliba. Nyilván. Talán volt is olyan diák, aki valakinek jelezte. Lehet, hogy kézlegyintés volt a válasz. Ki tudja...
Kicsit eltértem a konkrét esettől, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy bagatellnek tűnő esetből is adódhat komoly baj.
Mikor beszélünk mások életébe történő beavatkozásról, és mikor nem volna szabad legyinteni? Nem könnyű.
Itt egy hetedikes gyerekről van szó, aki annyit csinált, hogy egy parkolóban ült a sofőr ülésen.
Nem ment az autóval sehová.
Olvasom a hozzászólásokat, és több gondolat is fogalmazolódott meg bennem.... pl a felelősségról, felelőtlenségről, kinek van joga, kinek nincs joga, meddig lehetek kompetens, vagy közömbös, kívúl álló szemlélődő az adott témában : szólok ? nem szólok? kinek szóljak ha szólok? a fórum témájával kapcsolatosan.
Aki a sajátbőrén, vagy családjában, barátaival kapcsolatban tapasztalta és átérezte a veszteség fájdalmát egy esetleges tragédiát követően, melyet felelőtlen közlekedésben résztvevő személy okozott,- aki lehetett fiatalkorú, idős, fáradt,drog vagy alkohol befolyásoltság alatt álló, - annak mindenféleképpen kinyílik a "bicska a zsebében". Több mint 40 év egészségügyben eltöltött év alatt -sajnos- többször találkoztam emberekkel, gyerekekkel, akik "idő előtt " mentek el közülünk,vagy maradtak, de maradandó fogyatékkal élik a napjaikat. Volt olyan is, aki hecc-ből elkötötte a család autóját, és 2 iskolatársát a halálba repítette. 15 éves volt. - ő maradt, de kerekesszékben telnek a napjai.Azt gondolom én szólnék a szülőnek. Akár igaz, akár nem. Ha nem igaz, akkor a szülő elbeszélgethetne a csemetével, miért is nem jó ilyen témával "menőzni", arról nem is beszélve, hogy a vagányabb barátok is vérszemet kaphatnak erre a felelőtlen viselkedésre, és az országút királyának képzelhetik magukat, veszélyeztetve mások és saját életüket. Ha viszont igaz, akkor talán a szülő elgondolkodik saját felelőtlenségén, és változtat. A reakciója alpján még mindig van egyéb lehetőség az adott helyzetre.
Ha jól értem nem láttad vezetni. Akkor kellene aggódni és jelezni ha igen.
Én láttam ilyen korút volán mögött. Annyi történt ,hogy betolatott egy adott helyre. El tudom képzelni ,hogy otthon megengedik neki.
Ezért írtam az önkormányzatot.
Hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
Jegyzőnél mindenképp jelenteni kellene.
És a helyi facebookos csoportba is meg lehetne írni.
Csak az anyjával és az osztályfőnökével?
Én még jelenteném az önkormányzatnál, a rendőrségnél a gyámhivatalnál is.
Ennyire ráérsz?
Az iskolának ehhez akkorsem lenne köze hozzá ha így lenne.
Feltevésekből kiindulva meg pláne.
Megnyugodtam, hogy még a tizenéves srácokat érdekli az autózás, nem csak a számítógépen játszanak, vagy tiktokoznak. Még nincs elveszve a világ.
Egyébként ha nem a forgalomban teszi, akár vezethet is. Én is vezettem 12 évesen földúton, motoroztam (jogosítvány nélkül). Na bumm.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg várandós vagyok vagy csak bebeszélem magamnak?
- Hogyan lehetne bebeszélni magamnak, hogy örüljek az életnek, mikor csak azt várom, mikor telik már le?
- Végre elhatároztam magam! Lefogyok! De miért csak jó alakú lányok vannak a konditermekben?
- Csak én nem tudok magammal mit kezdeni itthon, egyedül?
- Csak én nem bírok nyitott ablaknál aludni? Úgy érzem magam, mintha nem aludtam volna, testem fáradt és megfázás szerű állapot.
- Naplót írnék, de nem ide, csak magamnak.Segítsetek hogyan kell.