Csajok ti mennyit költötök egy hónapban szépségápolásra, ruhákra és miket hol vesztek? (beszélgetés)
Egy teljesen ingyenes hajhullamosito otlet:
Kaliforniai loknikhoz, tudjatok, az amit a legtobb sztar is csinal, hogy a hajnak csak a vegeit sutjuk be hajsutovel, ilyen loknisra, kifele hullamosan mint a 70-es evekben volt divat. Ezt a fajta loknit hajsutovas nelkul, a haj elegetese nelkul egy harisnya vagy puha harisnyaszeru anyagbol keszult hajpant segitsegevel:
A hajpantot vizszintesen feltesszuk, mint a hippik csinaltak regen, homlokon egyenesen. Ezutan tincsenkent belecsavarjuk a hajat, nagyon gyors es egyszeru. Ha igy alszunk, reggelre szep loknis lesz, barmilyen krem, hab nelkul. Ha viszont azonnal kell, akkor egy kis habot ra, hajpantra felcsavarni es hajszaritoval megszaritani egy picit, mikor lehult es szaraz, kibontani. Linkelek fotokat es videokat is, szerintem zsenialis, es kiprobaltam mindket modszert (alvashoz is es a gyorsabb, hajszaritost is).
Vekonyszalu hajra is tuti, nekem is vekonyszalu, annyi a kulonbseg, hogy igy kisebb hullamok lesznek de a nap folyaman szepen kinyulnak, es marad az, hogy tobbnek latszik a haj es megiscsak frizura, nemcsak ugy log:)
Ezen a linken fotokkal elmagyarazza pontosan, hogy hogy kell csinalni:
ricci-senza-calore-tutorial-fascia-capelli/
Ezen a linken pedig egy video van (kicsit tul sokat dumal rajta, 10 perces, szerintem 2 perc is eleg lett volna:D):
m.youtube.com/watch?v=WjQj8PruwoY
Én is magamnak csinálom a kezemet, lábamat, vettem egy bőrcsiszoló gépet, meg mindent, ami még kell, úgyhogy mostmár gyönyörűen tudok vele dolgozni, és nem kell sehol időpontot egyeztetnem. A kezemen hálistennek valódiak a körmök, viszont hosszúak (épp most is azzal foglalkozom :))) és sok törődést igényelnek.
Mikor a babám kicsi volt, elhívtam egy pedikűr-manikűröst, mert nem volt időm megcsinálni magamnak.... hát bakker.... ha az egyik kezemet a sheggembe dugom, különbül megcsináltam volna. Na mindegy, többet nem hívtam :-))
Ha latatlanban meg kellene szabnom egy hatart, ez lehetne havi 1 fodrasz, vagy a fodrasz helyett egy kezeles a kozmetikusnal, vagy egy teljes gyanta mindenhol (de minek, ezt otthon is lehet), vagy egy masszzs, vagy ezt az osszeget egy olyan ruha vasarlasanal kiegeszito osszegkent hasznalni, amelyik ruha tobbe kerul mint a havi ruhapenz. De ha van fodrasz, akkor nincs kozmetikus, es ha van kozmetikus, akkor abban a honapban nincs fodrasz, ha volt arckezeles, akkor abban a honapban nincs masszazs, ha volt ruhavasarlasnal extra osszeg, akkor abban a honapban storno a tobbinek.
Az araktol is fugg, nalunk egy arckezeles 70 euro, masszazs 40 euro, fodrasz festes-vagas 45-50 (es itt a legolcsobb fodraszt erteni, a kozepes az 120, a profi, pl Coppolanal 300 euro), szoval logikus, en sem usznam meg, ha mindent csinalnek minden honapban, olyan saccperkabe 400-500 euro es ez "csak" egy olyan szint lenne, ami sokaknak allitolag jarna, vagy az lenne a normalis, hogy mindenkinek jarjon ez az egesz. Meg az olasz noknek sem jut ezek mindegyikere minden honapban penz. Mert ugye akkor olasz fizu nagyon jo lenne otthon, csak az olasz arakhoz merve ez a fizu is gagyika...
Értem.Hát ha a párom elvinne akkor nem mondanék nemet...de sajnos nem áll jól anyagilag jelenleg.
Én a családommal élek így nem én veszem a kaját, és 4 emberre kell olykor főznöm és mosogatnom..
Persze amikor dolgoztam akkor én is vettem több ruhát és én sem vettem fel ugyanazt a héten kétszer.Szóval megértelek..:D
Lányok, jól számolok?! 70 EUR=21.000,. Ft/hó
Ez a bevétel 2 %-a. Ezek szerint az 1%-a 10.500,- Ft. Akkor a 100 % = 1.500X100= 1.500.000,- Ft.
őszintén sosem számoltam össze de így végig gondolva sokat:P a múlt hónapban kb 20 000ft volt a fodrász.
ruha kiegészítő -30.000ft
szórakozás ami nálam színház, mozi 10 000ft.
sminkek, azt nem veszek miden hónapban, de amikor veszek akkor csak jó minőségű termékeket vásárolok. szempillaspirál 6000ft alapozó 5000 ft szemfesték is.
imádom a jó samponokat azt kb 3 havonta az 8000ft.
Kozmetikai cuccokra sokat...:S ruhára kevesebbet.
változó hogy mit hol.vásárlás függő vagyok.:/
OK, annyit zsebelsz be a dícséretből, amennyi tetszik. :-)
Én biztos nem tudnám megcsinálni, pedig nagyon jó a kézügyességem, pl. festeni, varrni tudok.
Nem, az, hogy megdicserte a kormeimet es a labkormeimet, nem jelenti azt, hogy kepes lennek azokra a koltemenyekre amiket a profik csinalnak, plusz adott, hogy az en kormeim szabalyosak, egeszsegesek. Nem tudnek mit kezdeni egy furcsa formaju vagy apolatlan, vagy beteg korommel, borkemenyedeses labbal, benott kormokkel, a profiknak ezt is tudniuk kell, mas az, amikor valaki tudja hazilag szepen apolni a sajatjat es mas az, amikor mindenfele kihivasok ellenere kell valakinek szep labat/kezet varazsolni.
Viszont a kezeim biztosak es nem remegnek, szoval annyit bezsebelek a dicseretbol, hogy igen, szepen tudok french lakkozni bal kezzel is a jobbon, stb, es szepen tudok magamnak mukormot is csinalni, egy atlagos kezu nonek szepen meg tudnam csinalni. Ez keves ahhoz, hogy szakmanak nevezd;D
Gratulálok! :-)
Tudsz egy újabb szakmát.
További ajánlott fórumok:
- Hajápolás, szépségápolás a természet erejével (fogjunk össze, gyűjtsünk receptet egymásnak, de semmi bolti termék!)
- Sminkelők klubja és minden ami szépségápolás
- Ti mennyit költötök ruhákra? Egy nyári ruhárt kiadnátok 5-10ezret is?
- Bizarr szépségápolás!
- Menyire érdekel a szépségápolás? Szoktál beauty blogokat olvasni?
- MAC szépségápolási termékek