Cremets recept

A Cremets hozzávalói:
A sűrű joghurthoz:
8 dl natúr joghurtot lecsepegtetünk 1 nap alatt, így kb. 3 dl sűrű, krémes joghurtot kapunk másnapra.

Az édességhez:
4 tojásfehérje,
10 dkg porcukor,
1-2 evőkanál forró víz,
3 dl sűrű joghurt,
1 citrom reszelt héja + átszűrt leve,
1 vaníliarúd kikapargatott belseje.

A tálaláshoz:
30 dkg friss málna.

Az édesség elkészítéséhez szükség van: valamilyen finom szövésű textíliára (pl. hagyományos pelenkára) és 6 db 15x12 cm-es (kb. 4 dl-es) alufóliatálkára.


A Cremets elkészítési módja:
Első nap lecsöpögtetjük a joghurtot. Ehhez egy nagyobb tálra teszünk egy nagy szűrőt, kibéleljük pelenkával, majd belekanalazzuk a joghurtot, aztán egy napra magára hagyjuk a hűtőben. Másnap előkészítjük az alufóliatálkákat. Először kilyukasztjuk 8-10 helyen az aljukat egy megforrósított, vastagabb varrótűvel, aztán kibéleljük őket méretre vágott pelenkával úgy, hogy a pelenka szélei néhány cm-rel túllógjanak a tálkák peremén. Az előkészített tálkákat magunk mellé készítjük. Jöhet az édesség! A porcukrot simára keverjük a felmelegített friss citromlével egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a sűrű joghurtot, aztán belevegyítjük a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapargatott belsejét. Robotgéppel az egészet jól összekeverjük, majd tiszta habverőkkel felverjük a tojásfehérjéket egy külön tálban. Végül a tojásfehérjehabot fakanállal beleforgatjuk a joghurtos keverékbe, és az édességet szétosztjuk az előkészített tálkákba. A tetejüket lefóliázzuk, aztán átpakoljuk őket egy nagy tálcára, amelynek az aljára rácsot teszünk előtte -ide fog csöpögni belőlük a savó-, és betesszük mindet 1 napra a hűtőbe. Harmadnap tálalunk. Az édességekről lekapjuk a fóliát, egyenként kistányérra borítjuk őket, és miután lehúztuk róluk a pelenkát, köréjük pakolunk szép, gurulós málnaszemeket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cremets elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook