Coryzalia vagy oscillococcinumot adjak a 14 hónapos fiamnak? (tudásbázis)
Sziasztok!
Koszonom mindenkinek a tanacsot!
Igaz,h csak most irok de azert mielott mentem volna a gyogyszertarba bekukkantottam.Vegul oscillococcinumot vettem(ajanlotta mas is),es ugy nez ki,h hasznal.Amugy reggel mar neha feheres sargas cucc jott az orrabol,de delben adtam neki osci-t es delutan mar sokkal jobban volt.Most este pedig mar nem is folyt az orra.
Az orvoshoz pedig azert nem akartam vinni mert egybol antibiotikumot irt fel a multkor is.
ha csak vizes orrfolyás van és tüsszögés, én alliun cepa (vöröshagyma) 9-et szoktam adni, 2-3x naponta, és kb 2-3 nap múlva elmúlik a vizes orrfolyás
a lényeg, hogy rögtön a tünetek kezdetén kell elkezdeni adni, és akkor nagyon jó
Echinea az hetente adható ilyen fertőzéses időszakban, általános immunerősítőként.
Oscillococcinum valóban csak influenza esetén javasolt.
Amit én szoktam adni orvos tanácsára:
Kezdődő megfázásnál 1 dl forró vízben feloldani 5 tabletta Ferrum Phosporicum D12-t, hagyni langyosra hűlni, és lassanként kb negyed óra alatt megitatni azzal, aki náthás (ez nagyban felgyorsítja a gyógyulást), utána míg vizes bő orrfolyása van naponta 3*1 tablettát kap belőle aki éppen náthán. Ha az orrváladék már besűrűsödik és fehérre vált, akkor áttérünk napi 3*1 Kalium Chloratum D6-osra (ebből nem kell a forróvizes változatot csinálni).
Ha éjszaka szuszog, akkor BabyLuuf-ot kenek a hátára, az nagyon megkönnyíti a légzést :)
Szia! Én kb két hete voltam hoemopátiás orvos rendelésén a babámmal, ő az oscilococciunumot kifejezetten csak akkor ajánlja, ha már influenza szezon van!!! Szerintem még nincs, hanem vírusos és egyéb bakteriális fertőzések.
Vírusos fertőzésre vincetoxin-t D6 írt 1X5 golyó,
bakteriális fertőzésre echinacea C5 vagy D6 1x5 golyó. Már csak azt nem tudom, hogy ezt általános megelőzésre írta-e, vagy pedig betegség esetén.
A coryzalia drazsé, úgyhogy szerintem azt még ne. Az oscillo apró golyócska, fel tudod oldani vízben. Én az utóbbit adnám. Illetve ami nekünk még használt legutóbb, a Sinupret cseppek. Csak gyógynövényt tartalmaz, gyulladáscsökkentő, nyákoldó hatású.
Jobbulást a fiadnak!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Kisfiamnak most lesz a keresztelője...mit adjak rá?
- Kisfiamnak vírusos torokgyulladása van, lázzal, hőemelkedéssel, kellemetlen szájtünetekkel. Az orvos nem írt fel semmit. Mit adjak neki?
- 4 éves kisfiamnak ma 4-szer ment a hasa, mit adjak neki?
- 5, 5 éves fiamnak hőemelkedése van. /37, 4/. MIt adjak neki, hogy ne legyen beteg? Szombaton mennénk Hévízre. C vitamint kapott.
- 3 éves kisfiamnak 2,5 napja hasmenése van. Diétázik, iszik rendesen, mit adjak neki ami végre megszünteti ezt?