Citromfelfújt recept

A Citromfelfújt hozzávalói:
4 evőkanál vaj
4 evőkanál finomliszt
250 g meleg tej
1 nagy citrom, a héja megreszelve, a leve kinyomva
4 evőkanál kristálycukor
3 tojás sárgája
4 tojás fehérje
egy csipet só
1 literes tűzálló tál


A Citromfelfújt elkészítési módja:
A sütőt 200°-ra melegítjük. A tál belsejét kivajazzuk. Megszórjuk kristálycukorral. Felfordítva kiszórjuk belőle a felesleget. Vastag falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, míg habos nem lesz. Mérsékeljük a hőfokot, a vajba keverjük a lisztet. Két-három percig főzzük, állandó keverés mellett, hogy a liszt oda ne égjen. Ez a keverék a rántás. A serpenyőt levesszük a lángról, és beleöntjük a tejet. Alaposan megkeverjük, és visszatesszük kis lángra. Keverjük, míg meg nem sűrűsödik. Hozzátesszük a citromhéjat. Belekeverjük a cukrot, majd megint levesszük a lángról, és hűlni hagyjuk. Válasszunk szét 3 tojást. Keverjük el a sárgáját a citrom levével. Ez a keverék a felfújt alapja. Válasszunk szét még egy tojást, és a fehérjét tegyük hozzá az előbbi háromhoz. Verjük fel. Tegyünk hozzá egy csipetnyi sót. Verjük tovább a habverővel, míg kemény hab nem lesz. Nagy fém kanállal keverjünk a felfújt alapjához egy púpozott kanál habot. Az így kapott keveréket kanalazzuk a többi habhoz. Óvatosan keverjük el egyenletesen, majd vigyázva kanalazzuk az egészet a tűzálló tálba. Helyezzük az edényt a sütőlapra, és süssük 15 percig. Utána szórjuk meg porcukorral, és tálaljuk azon melegében.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook