Brassói kicsit másképp recept
A Brassói kicsit másképp hozzávalói:5 fej vöröshagyma
zsír vagy olaj a dínszteléshez
1 kg sertés sovány comb
1 fej fokhagyma
só
bors
csípős kechup ízesítés szerint (ált. 5 evőkanálnyi)
annyi víz hogy ellepje a húst
2 kg krumpli
majoránna
1 evőkanál cukor
2 nagy üveges paradicsomszósz
1 kg bors
A Brassói kicsit másképp elkészítési módja:
Zsírt vagy olajat melegítünk, a fokhagymát fokhagymanyomóval beletesszük, a vöröshagymát felkockázzuk vagy felcsíkozzuk (ki hogy szereti), addig dínszteljük míg üveges nem lesz. Aztán hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, teszünk rá annyi vizet hogy ellepje, és addig főzzük, míg meg nem puhul. Megsózzuk, megborsozzuk, teszünk hozzá egy csipetnyi majorannát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a kechup-ot valamint az egy evőkanál cukrot. Hagyjuk rotyogni, eközben megpároljuk a borsót. Ha kész, összekeverjük, és már csak a sült-krumplit kell hozzá megcsinálni, és már tálalható is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 13. 08:38
A brassói kicsit másképp elkészítési módja és hozzávalói.