Ananászforgács recept
Az Ananászforgács hozzávalói:A keverék:
200 g liszt
fél kávéskanál só
3 evőkanál saláta- vagy olívaolaj, vagy olvasztott vaj
125 g sör vagy langyos víz
1 nagy tojás fehérje
egy kis doboz ananászkarika
3-4 evőkanál vaj
Az Ananászforgács elkészítési módja:
A lisztet és a sót tálba szitáljuk. A közepén mélyedést készítünk, és beleöntjük az olajat vagy az olvasztott vajat. A lisztet összehúzzuk középre, és apránként hozzáadjuk a sört vagy a vizet. Amikor a fele folyadékot hozzáadtuk, alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a folyadék másik felét. A keveréket egy óra hosszat pihentetjük. Közvetlenül felhasználás előtt kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan hozzáadjuk a keverékhez. Az ananászkarikákat papírtörölközőre vagy tiszta ruhára helyezzük. A vajat forró serpenyőben felmelegítjük, majd az ananászkarikákat egyenletesen a keverékbe mártjuk, és a forró vajban aranybarnára sütjük – mindegyik oldalukat kb. 2-2 percig. Kiemeljük, és papírtörülközőn lecsepegtetjük. Megszórjuk cukorral, és melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 15. 08:43
Az ananászforgács elkészítési módja és hozzávalói.