Cipők a lakóházban (beszélgetés)
100 % egyetértés!
köszi. mostanában, amikor megint a gumicsizmákat kerülgettem és hiába kértam a lakókat, hogy fussunk neki újra kezdtem azt hinni, hogy én vagyok nagyon kritikus
Ha nem akarod kidobni a cipőket, szórj bele a felnőttekébe kis üveggyapotot. A gyerekeket nem szívatná, ők nem tehetnek hogy kik a szüleik.
Vannak emberek, akik szép szóval nem "nevelhetőek".
Szerintem a tisztaság, makulátlanság a szagtalanságot is jelenti.
Valószínűleg szerencse, de egyikőnk lába/cipője sem büdös. Tisztaság, makulátlanság, rend van nálunk, de cipő nincs kint. Házban élünk, a cipő a szekrényben van, tisztán, rendben, szagtalanul. Elől hagyva rumlis benyomást kelt. Helye van az pedig a szekrény, ahova pedig koszosan nem kerülhet be. Férjem erdőjáró, még a kocsiba sem retkesen hagyja a cipőjét. Az első lehetőségnél lecsapatja.
Ezek a népek véleményem szerint csak szimplán bunkók, úgy vannak vele, hogy a retkes, büdös cipőt szagolja más ne ők. Ha tiszták és makulátlanok lennének bacná a szemüket az elől hagyott cipő, még lakáson kívül is hisz rendetlen benyomást kelt, az hogy még koszos is és szagos meg mindennek az alja. Gondolom csak belelépnek és így indulnak el otthonról. A tiszta, makulátlan ember nem a retkes cipőről ismerszik meg.
Erről egy sztori jut eszembe. Egyszer a Cinque Terrén nyaraltunk, és jó melegben túráztunk egész nap. A lányom új cipője rosszul szellőző valami volt, ezért a nap végére penetráns szaga volt, így nem tudtuk elviselni a szagát. Fogtuk, kiraktuk a bérelt apartman elé a lépcsőre, hátha reggelre kiszellőzik. Egy kis csendes térre nézett a bejárat, reméltük, nem lopják el. De, ellopták. Kb. egy óra múlva azt vettük észre, hogy eltűnt. Leírtuk a veszteséget, de megint kicsit később újra ott volt a cipő.
Valaki elcsente, ám olyan büdi volt, hogy visszahozta. :-)
Mert a magyaroknak annyi pénze van, hogy csettintésre lesz nagyobb bérleményre, lakásra pénz.
Egyébként pl. nekem sokkal cikibb lenne, ha odatenne valaki pl. cipőszagtalanítót. Ha én lennél a szomszéd, tuti nem itt írnám ki, hanem valami frappáns szöveggel figyelmeztetném az erjedt lábszagra, + beruháznék 1 db szagtalanítóra, hogy használják.
Nekem ebben mindig az volt a hihetetlen, hogy nyilván ők is érzik a lábszagot...és nem érdekli őket, hogy egy zárt, kicsi lépcsőházban mindenki szagoja...de ahogy irtam az sem zavarta őket, hogy a gyerekük miatt nem tudott aludni a ház...
nekem ez nagyon szürreális...pont ma beszétem az ismerősömmel, aki egy floridai lakóparkban él és mondta, hogy ott mindenért büntetnek...nincs pardon és hiszti...ők nem időben húták be a kukát és büntetést kaptak...
Máshol is van ilyen, sok helyen kirakják, és eddig nem hittem el, tényleg az egész lépcsőházban lábszag lesz. Ahol mi lakunk, egy élelmes lakó kölcsönvett egy pár cipőt, azóta leszoktak erről a szokásukról, az ott lakók.
Amúgy akik kirakják a cipőt, belül meg baromi tiszta minden a lakásukban, makulátlan, lehet ezért is hagyják kinn a cipőket.
Értelek és Ti korrekten intéztétek. Sajnos itt nem ezt történik...
Mondjuk már akkor lehetett gondolni, hogy problémás csapat, amikor beköltöztek. A harmadik gyerkőcöt akkor szoktatták ahhoz, hogy nem a szülőkkel alszik és minden este órákig sirt...teljesen hidegen hagyta őket, hogy egy egész ház ül az ágy szélén hajnali 2-kor...
nekem is van 2 gyerekem. Megpróbálunk úgy lenni, hogy ne zavarjuk a többi lakót. A cipőket az ajtón belül tároljuk.
Ez nem egy kertes ház...van egy közösség...
Összeszedném és kidobnám.
Babakocsi, bicikli más téma, de koszos, büdös cipő a közös térben, hogy ne ők szagolják, kerülgessék a pofátlanság netovábbja.
ezért voltam úgy a babakocsival, hogy ok.
Vannak még családok a házban, vannak gyerekek. Ők képesek megoldani...de értem,amit irsz.
További ajánlott fórumok:
- Férfiak és női cipők, ruhák
- A legújabb orvosi vélemény szerint a Siesta cipők nem jók a baba lábnak. Te hogy tudod?
- Michael Kors jó minőségűek a cipők és a táskák ?
- Ti is nehezen váltok meg régi ruháktól / cipőktől?
- Ez a Deichmann milyen ócska cipőket árul. Vagyis hogy a...
- Imádok használt cipőket, szandálokat venni, így sokkal...