Ez a Deichmann milyen ócska cipőket árul. Vagyis hogy a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem tudom, hogy a méretezés változott meg, vagy az emberek méretei, de tényleg érdekes. Az én méretem 36-38, a lábam 37-es. Tegnap vettem magamnak egy csizmát, amiből a 36-os volt jó. Valamint vettem két pólót és egy pulcsit. Mind S-es, és kicsit sem feszül 🤷♀️
A gyereknek meg a pulcsik, amik elvileg pont a méretei, az ujja hossza jó, de keresztben kétszer beleférne, olyan bő 🤦♀️
ezen így még sosem gondolkodtam el :)
valóban,én is elég alacony vagyok 160-162 centivel/nem tudom pontosan/:) ,de anno suliban nem voltak 180 as magassággal fiúk sem,ez igy igaz.
És azt vettem észre,a gyerek méretezés is hatalmas,fehérneműben-itt pamut franciaalsóra,lány "boxerre"kell gondolni elsősorban-találok magamra valót-persze azt veszem meg amin nem látszik hogy gyerek,nincs tele mesefigurával ,meg mit tudom én:D
van olyan alsóm amibe 128-140es méret van beleírva ,a tinédszer méret már megfelel egy nem túl testes fiatal felnőtt méretének is.Ekkorák lennének a mai gyerekek?:))
ezek szerint :) ez nem feltétlen hátrány,vagy baj,de nekik sem lesz könnyű öltözködni majd késöbb,felnőtt korukban.
Portugália paradicsom lenne neked.A portugálok alacsonyak,így a lábuk is pici.Minden egyes cipőboltban 35-östől kezdve vannak kirakva a női cipők.
Ráadásul a cipőgyártásuk első osztályú:háromszor jártunk ott,mindháromszor egy-egy korrekt árú,helyben gyártott bőrcipővel jöttem haza.
Szerintem a harminc-negyven feletti,meg idős generációból több a pici lábú nő,mert mi nem nőttünk még olyan magasra.Most akkora darab nők vannak, akik már tizenkét-tizenhárom évesen túlnőtték az anyukájukat és negyvenegyes lábon mászkálnak.
(Én negyven elmúltam,és a 158 cm-es magasságommal a generációm an is alacsonynak számítok,de nálunk a tornasor eleje is volt vagy 172 cm,nem 180…)
egy tipp annak akinek standard mérete van:érdemes megpróbálni a netes rendelést,a legtöbb helyen van lehetőség boltba rendelésre is,ilyenkor nincs posta sem,ha nem jo ,küldik vissza,tehát nem buksz semmit-már ha van a közeledben üzlet és meg tudod oldani...van ahol azonnal visszaadják a pénzt,van ahol visszautalják,,általában bankkátyás fizetés van.Én a nyáron kínomban megpróbálkoztam vele és egyszer szerencsével jártam mert sikerült vennem így egy magasabb,telitalpú szandált.
most mázlim volt,a netes rendelést én azért nem szoktam igénybe venni,mert nekem kb 35 feles a lábam,talán azért is jó a 6os bizonyos lapos fazonokbol,viszonyt annyira keskeny a lábfejem,hogy lötyög rajta minden :/ igy nehéz,mert hiába jó a hossza ,ha bő,kényelmetlen lesz,kicsúszik belole a lábam,felsérti,kikezdi stb stb és még csúnya is...csizmábol a vádlimra sem jó a 6os,eláll,bő...szóval ritkán van kedvem ezzel kinlodni hogy rendelgessek,aztán küldessem vissza,aztán próbáljam megint és megint...aztan egyszer hátha sikerül:/
tudok olyan boltokat is ahol 35ös csak webáruházban van,6ttól árulják üzletben,ezt is butaságnak tartom ,de ez van :(
szóval akinek stabil mérete van,és van türelme is ehhez,sztem érdemes próbálkozni :)
Igen, volt!
De nekem pont 37-es a lábam, deichmanék viszont a 37-est 36,5 re csinálják, ezért kicsi. A 38-as viszont pont 38-as, így a lábam előre csússzik és nyomja a lábujjaimat.
A lidl méretezést szeretem a legjobban, mert az akkora, amekkorának kell lennie.
A férjemnek is pont 43-as a lába, de az a bizonyos adidas, deichmanéknál csak 42,5-es, ezért kicsi neki.
Húúú, egyébként adidasban van negyedes, feles és háromnegyed is. Nekem pont 37-es kell. A fiamnak 46 3/4-es.
hidd el,vagyunk páran,lehet többen ,mint 41-es mérettel...ezért nem is értem,miért kellett megszüntetni,olyan jó cipőim voltak ,főleg CCC-ből.
a papucsvásárlás talán kicsit könnyebb,mert előfordul,ha lapos akkor jó a hatos méret,magasból már nem.
A csizmavásárlás a legkeservesebb,mert ott a vádlira is passzolnia kell,a mostani csizmám 35 volt egy márkanoltban tudtam venni,választhattam hogy megveszem,vagy nem lesz csizmám.
Nemrég beszéltem egy eladóval CCC--ben,ő mondta,hogy előfordul azért még náluk az ötös,csak ha kapnak ,szinte azonnal elviszik.Megértem.....
Cipőt sosem vettem náluk. Azaz idén vettem egy adidas edzőcipőt.
Szandált eddig hármat vettem. Az első 1 hét alatt elszakadt, megjavították, azóta jó, de évekig nem mentem a boltba se, akkorát csalódtam.
Kb. 2 éve vettem még egy szandált, mert tetszett. És meglepett, hogy nem szakadt el, nem szorít, nem vág, nem dörzsöli a talpam és még hólyag sem lett a lábamon sehol, így múlt évben is vettem egyet, ami szintén jó.
Csizmát, és bakancsot a lidlben vettem. A bakancs bőr és nagyon kényelmes.
A csizmák is nagyon jók. Van köztük bőr és hótaposó is.
Szerintem nagyon gáz hogy a Deichmann beszüntette az xxs /35/méretű női cipők forgalmazását,bezzeg xxl /41/ van dögivel. A CCC szintúgy,talán még webfelületen árul ötös ciőket ,szandálokat,én meg próba nélköl meg nem rendelem.
nem járok lassan egyikbe sem...
Ezekre a vastag talpú vackokra gondolsz?
Hát nem is tudom, tényleg nagyon randák.
Vettem már legalább 3x cipőt náluk, de egyiket sem tudtam hordani. Oda adtam a barátnőmnek, utána kidobtuk.
A méretezés is kriminális.
37-es lábam van, de a 37-es kicsi. A 38-as pedig nagy.
Nem tudom ezt, hogy csinálják.
Kínai cipőt nem veszek, mert nem akarok sem bütyköt, sem bőrkeményedést és tyúkszemet sem. Szeretném, ha a lábam ilyen maradna.
CCC-ben szoktam viszont lapos talpú szandált venni. Azok jók és kényelmesek nekem.
További ajánlott fórumok:
- Imádok használt cipőket, szandálokat venni, így sokkal...
- Vásároltam egy cipőt a Deichmannban, szétesett. Visszavihetem bármelyik boltba vagy csak abba amelyikben vásároltam?
- Ismeri valaki a Zeptol cipőket?
- Az eredeti MBT cipőkön milyen felírat van? Az egyik aukciós oldalon SWISS felíratú cipőket árulnak eredeti MBT cipőként.
- Nem tud valaki olyan angol weboldalt, ahonnan lehet rendelni ide Mo-ra is gyerekruhákat? Cipőket, kabátot..Next, Georg, Londsale...?
- Ha vettem egy Deichmann üzletben cipőt, de méretprobléma miatt visszavinném egy másik üzletbe ott visszaveszik?