Ismeri valaki a Zeptol cipőket? (tudásbázis)
Én láttam élőben Zetpol cipőt, annyirra rugalmas a talpa, hogy össze lehet tekerni. Semmi tartása nincs, a kérgét egy ujjal be lehet hajtani a talpához.
A mezítláb járásnak csak görönygyös talajon (természetes talajon) van értelme, a padlón való mezíŧlkáb járás nemhogy javítja, hanem nehezíti a lábboltozat kialakulását.
Persze ízlés dolga, de nekem semmi gondom a szupis cipők küllemével, de az első szempont mindenképp az egészség szerintem.
Nálunk nem volt soha gond, szemmel látható szép lábolttozata van a kislányomnak. A télen úgy jártunk, hogy téli cipőből Asso-t vettem, mondván hogy szebb mint a szupinált, és arra gondolva, nem fog hiányozni, hiszen az oviban 8 órában szupináltat hord. Egyszer beteg volt, 3 hétig nem volt oviban, tehát csak az Asso-t hordta. A 3. héten már láttam, hogy kezd befelé csámpázni az addig hibátlan járású gyerekem. Azóta szigorú vagyok magunkkal, semmilyen más cipőt nem vagyok hajlandó ráadni, lehetnek rajta tőlem gyémántok is...
Ez a márka is rugalmas talpú a leírások szerint. Az én kislányom is elephanten és siesta cipőt hordott, de járni mezítláb tanult meg, és direkt figyeltem erre, h sokat legyen mezítláb, azóta szupináló cipőket hordunk, mégis lúdtalpas lett. Nálunk nagypapának akkora a lúdtalpa, mint egy ház. Állítólag lehet örökölni is, bár az ortopéd orvos azt irta a leletre, h "szerzett lúdtalp"
Nekem spec. nem tetszenek a szupináló cipők, annyira gyógycipő kinézetük van, alig tudok választani. Persze a Szamos tetszene, de az méregdrága :(
Sziasztok!
Szerintem semilyen gyereknek sem szabadna ilyen cipőt a lábára adni.
A minimum, hogy jó felépítésű, magas kérgű, rugalmas talpú cipője legyen, bár én a legjobbnak a supinalt sipőket tartom (Supy, Supi+, Salus, Dr Leo, Szamos egyes modelljei).
Az másodlagos, hogy mi tetszik, bár nekem ezek legtöbbször kifejezetten tetszenek is :)
Nálunk nem volt soha lúdtalp-bedőlő boka probléma, az első évben Siestát hordott a lányom, utána végig szupinált cipői vannak. Hajmeresztő, hogy alig látok gyereket akinek normálisan áll a lába, nincs lúdtalpa stb. És ez a szülők felelőssége... csillivilli topánka van a lábukon ahelyett hogy egészséges cipő lenne.
Akkor nekünk se nagyon kellene vennünk,mert a bal lábacskáját néha befele viszi,most megyünk majd ortopéddokihoz.
Köszönöm,hogy elmondtad a véleményed.
Igaz,félre írtam!
Ha csak első lépés cipő lenne akkor miért gyártanak nagyobb méretekben is?
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a Weight Loss kapszulát?
- Ismeri valaki azt a kávét, ami állítólag fogyaszt?
- Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni?
- Nem tud valaki olyan angol weboldalt, ahonnan lehet rendelni ide Mo-ra is gyerekruhákat? Cipőket, kabátot..Next, Georg, Londsale...?
- Esetleg tudja valaki, hogy hol lehet kapni KEEN márkájú cipőket?
- Tudja valaki, hogy "Mermaid"cipőket Moson környékén hol lehet vásárolni?