Hogy tároljátok a cipőket? (beszélgetés)
Egy festés olyan felhajtás, mint a költözés.
Viszont ideális alkalom szelektálásra, lomtalanításra.
Nekem van cipős szekrényem. Keskeny, magas, polconként 2 pár fér be, nem foglal sok helyet, egy 14-16 cipő elvan rajta.
Amit aktuále használunk azokat csak az ajtó előtt hagyjuk, nem vagyunk annyira rendmániásak.
Lehet venni falra rakható cipőtartókat, az nem foglal helyet.
Én értem, hogy miről beszélsz, mert hasonló helyzetben vagyunk.
Hiába nagy a házunk, hiába van nekem kevés cipőm, akkor is nehéz pakolni a cipőket.
Tehát, nekünk a pici előszobánkban van egy kis cipős szekrény, ami nem is túl praktikus mert, ha nagyobb cipőket rakunk bele, akkor azokat el kell forgatni, egyébként nem tudjuk bezárni.
Mi ketten vagyunk, így nehezen, de megoldható.
Az egyik lenyithatóban az én aktuálisan hordott cipőim vannak. Nekem kevés cipőm van, így jelenleg 3 pár félcipőt tárolok itt és 3 pár papucsot.
A férjemnek is 2 pár papucs és 3 pár cipője van itt.
A többit máshol tárolom, azaz a szandálokat és nyári papucsokat cipős dobozba teszem és úgy az ágynemű tartóba, illetve ugyan így cipős dobozokba a többi is az ágynemű tartóban vannak. Ha majd jön a hidegebb, akkor lecserélem a cipősszekrény tartalmát.
A használatosak az előszobában polcon,,tetején táska,apróságok kosárban.
A nem használtaknak van beépített szekrény ,,ott van a gázóra,bepolcoztuk, megférnek .
Az éppen használatos cipőknek egy, a #4-ben szereplőhöz hasonló polcos, fából, ülőkével a tetején.
Egy jól tisztítható szőnyeg az éppen lehűzott cipőknek.
A nem használatos cipők vagy dobozba kerülnek a ruhás aljába vagy a nagy gardrob aljába egy ikeás, sines cipőtartóra.
Nekünk zárt cipősszekrényünk van az előszobában. Asztalossal csináltattuk. Az árára már nem emlékszem, de maximálisan elégedett vagyok vele. 1 m hosszú, a mélysége 35 cm. A szekrény aljától 20 cm-enként van még 3 polc, így tehát 4 sorba rakhatók a cipők. Mivel hosszú csizmát évek óta nem hordok, nem problémás a csizmák elhelyezése sem.
Ilyenkor (évszakváltáskor) sem okoz gondot a cipők elhelyezése.
A kifejezetten nyári cipők már a pincében vannak, az ottani szekrényben. Ez minden évszakváltáskor így megy. Amit nem használunk, az a pincében landol.
Persze akinek nincs pincéje vagy egyéb tárolója, és kicsi a lakás, annak nehezebb.
Valami ilyesmi praktikus.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit csináltok, hogy a porcukor ne kövüljön bele az üvegbe, amiben tároljátok?
- Ti, hogyan tároljátok a bizsu nyakláncokat? (Ha nem 1-2 db-ról van szó.)
- Bizsumániások :-) Ti miben tároljátok őket?
- Miben tároljátok a gyerek játékait úgy, hogy ne foglaljon sok helyet, és még valahogy ki is nézzen a szobájába?
- Hogyan tároljátok a fogasokat, hogy kis helyen elférjenek, ne akadjanak össze?
- Székesfehérvári motorosok! Palotavárosban hogyan tároljátok a motorotokat?