Cipóban sült csülök II. recept
A Cipóban sült csülök II. hozzávalói:1 db füstölt csülök (kb. 1,5 kg)
A tésztához:
45 dkg liszt ,
2,5 dkg élesztő,
1 dl tej,
15 dkg vaj,
3 db tojás,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál cukor .
A Cipóban sült csülök II. elkészítési módja:
A csülköt hideg vízbe teszem, és lassú tűzön puhára főzöm. A húst kicsontozom, lehűtöm, szalvétával leitatom róla a felesleges nedvességet. Ez fontos, mert sütésnél eláztatja a tésztát. A tésztához 1,5 dl langyos tejbe morzsolom az élesztőt. Letakarva, langyos helyen 15 perc alatt felfuttatom, a puha vajat habosra keverem, egyenként hozzáadom a 2 db tojást, kissé megsózom, és az átszitált liszthez keverem. Végül összegyúrom a felfuttatott élesztővel. Sima tésztává dolgozom, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten fél óráig kelni hagyom. Ujjnyi vastagságúra nyújtom, közepére helyezem a főtt csülköt, széleit ráhajtom, kerek cipót formálok belőle. A tetejét felvert tojással megkenem. Közepesen meleg sütőben kb. 40 perc alatt, megsütöm. Azon melegében a legfinomabb, de hidegen is kiváló. Salátával vagy bármilyen körettel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. dec. 1. 07:45
A cipóban sült csülök ii. elkészítési módja és hozzávalói.