Mustáros-gombás sertésszelet recept
A Mustáros-gombás sertésszelet hozzávalói:50 dkg sertéscomb,
15 dkg gomba,
2 dl tejföl,
2 db zöldpaprika,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál mustár,
3 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt bors,
olaj.
A Mustáros-gombás sertésszelet elkészítési módja:
A sertéscombot szeletekre vágom, megsózom majd lisztbe mártom. A felhevített olajban mindkét oldalát átsütöm. A megtisztított gombát felaprítom. A zöldpaprikát vékonyan felszeletelem. A serpenyőben maradt zsiradékra teszem a gombát és a zöldpaprikát. Megsózom, és a fokhagymát meg a borsot belekeverem. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután belekeverem a mustárt. A hússzeleteket beleteszem a mártásba, és fedő alatt párolom, amíg a hús puha nem lesz. Tálalás előtt a tejfölt belekeverem, majd nokedlival tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 27. 21:37
A mustáros-gombás sertésszelet elkészítési módja és hozzávalói.