Chilis bab (Vega) recept
A Chilis bab (Vega) hozzávalói:20 dkg szárazbab (vörös- vagy vesebab, esetleg tarkabab)
15 dkg konzerv kukorica
15 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 dkg sűrített paradicsom
1 tasak chilis bab alap
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál chilikrém, vagy Erős Pista
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál cukor
só, őrölt bors, 2-3 ágacska kakukkfű, néhány bazsalikomlevél
A Chilis bab (Vega) elkészítési módja:
A babot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, valamint az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük, hozzáadjuk a vízzel felhígított paradicsompürét, a chilikrémet / Erős Pistát, cukrot, és gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen szétfő. Ekkor beleöntjük a chili alapot, a leszűrt babot, valamint a kukoricát. Annyi vízzel hígítjuk, hogy mártás sűrűségű legyen, és az egészet jól összeforraljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 95a0f7ade3, 2009. júl. 18. 18:05
A chilis bab (vega) elkészítési módja és hozzávalói.