Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Célnyelvi országok... fórum

Célnyelvi országok... (beszélgetés)

2009. nov. 23. 09:37
Valószínűleg az lesz, amit mondtok!!:) Belegondolva, igen logikus, hogy az lehet, amit Vikucka írtál, ez idegenvezetői tanfolyam egyik tárgyához kell, és nekem pl angol a célnyelv (ezen fogok majd vizsgázni), akkor gondolom, erre érti a feladat.:) Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, így már világos, hogy mit kérnek tőlem:D
2009. nov. 23. 09:27
aysa: pl. ha németül és angolul tanítanak x %-ában az iskolában, mint idegen nyelvet, akkor valószínű: Ausztria, Németország, Anglia, USA, lesz a célnyelvi országok. Lehet nem adtam korrekt választ, de nekem a nyelvvizsgán volt egy olyan tétel,hogy Mo és a célnyelvi ország kereskedelmi és üzleti kapcsolata. MIlvel németből vizsgáztam, így a német volt ez.
2009. nov. 23. 09:24

Ezt talaltam interneten:

"Az élő idegen nyelvek tudásának és oktatásának előtérbe kerülése az utóbbi évtizedben a két tanítási nyelvű iskolák számának fokozatos növekedéséhez vezetett. Ezekkel az intézményekkel szemben hangsúlyozottan érvényesül az a követelmény, amely elvet az általános idegen nyelvi kerettanterv a nyelvoktatás egészére vonatkozóan fogalmaz meg, hogy a tanulókat a nyelvi készségek fejlesztése mellett meg kell ismertetni a célnyelvi országok kultúrájával is.

Az eddigi gyakorlat szerint a két tanítási nyelvű iskolák ennek a követelménynek többnyire a nyelvoktatás, az idegen nyelvi órák keretében tettek eleget, a jövőben azonban lehetőség lesz arra, hogy az érintett középiskolák - két tanítási nyelvű gimnáziumok és szakközépiskolák - *Célnyelvi civilizáció címen új, önálló, a célnyelven tanított tantárgyat vezessenek be, mely sikeres akkreditáció után választható érettségi vizsgatárgy lesz."

2009. nov. 23. 09:18
A segítségeteket szeretném kérni:) Egyik órámra a célnyelvi országokról kellene írnom (Magyarország kapcsolatai a célnyelvi országokkal- kereskedelmi, kulturális...), és erről anyagot eddig még nem találtam. Ha valaki tudna ebben segíteni (hogy egyáltalán mik Mo célnyelvi országai), akkor azt nagyon megköszönném!!!!:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook