Milyen országok oktatását ismeritek? (tudásbázis)
Egyébként nem tudom, hogyan ötlött fel benned a dolog, de van anyagi vonzata is.
Egyrészt hoztam már linket is, másrészt le is írtam, hogy már az alsó tagozat után többféle iskolatípus van. Automatikusan érettségivel csak a Gymnasium jár. A Reálschule nem ad érettségit, de más tárgyakat oktat. Innen mehet a tanuló szakmai előkészítőbe, utána tanulhatja a konkrét szakmát.
Szerinted ez hasonló a magyar rendszerhez?
És ha angolul beszélsz, hogyan gondolod a boldogulást egy német iskolában?
Angolt beszélem.
Ha jól hallottam hogy Németországba hasonló az okatás,mint nálunk.
Ez igaz?
És a többi országba mi a helyzet?
Németországban tartományonként eltérő a tanmenet, és az iskolatípustól is függ, melyek a tárgyak. A 4 (vagy 6) osztályos általános iskola után már válogató van, melyik gyerek melyik iskolatípusba alkalmas, és más egy reáliskolai tanmenet, mint egy gimnáziumi.
- ez egy áttekintő grafika.
Gondolkozom,hogy legyek e cserediák,de még nem tudom hogy hol.
Éppen ezért,amit tudsz akár németországi,franciaországi stb.
oktatásról,azt légyszi írd le.
Hogy mondjuk milyen tantárgyak vannak,osztályzás stb.
Te szeretnél tanulni, vagy tanítani?
Milyen szak érdekel?
Te szeretnél tanulni, vagy a gyerekedet szeretnéd taníttatni?
Kulfölddel kapcsolatban csak Németország, vagy más ország is érdekel?
Márpedig de! Csak tudni kell használni, keresni is.
Itt is vannak ugyan cca. 10-en, akik kint élnek és tudnak neki mesélni, de abból 5 nem lépett be hónapok óta, 3 nem fórumozik, 2 pedig nem fog kalapálni a billentyűzeten.
Szóval, szerintem nem itt kéne első körben informálódni a német oktatási rendszerről.
Sőt! Meg merem kockáztatni, hogy a német hivatalos weboldalakon is közzéteszik mit kell tudni róla, mit oktatnak és minden egyebet. Talán részletesebben, mint a magyart.
Sajnos nincs tapasztalatom a külföldi oktatási rendszerekkel,hogy pl.Németországban milyen tanulni.
Gondolom,vannak itt olyanok,akiknek viszont van.
Bármit meghallgatok,hogy milyen tantárgyak vannak,osztályzás stb.
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Norbi Duci tréning 2008-at? Milyen?
- Network közösségi oldal ismeritek, milyen, véleményetek?
- Ismeritek az Oriflame Discover tusfürdőit? Mennyire tartósak és milyen illatúak?
- Kakukkfű tea... Milyen hatásait ismeritek?
- Ismeritek az Aluminium márkájú férfi parfümöt? Hol lehet kapni és milyen áron?
- Kicsi gyerekeknél milyen a kolonoszkópia? Ha ismeritek Dr Dezsőfi Antalt, mi a véleményetek róla?