Melyik a legszebb és legjobb tengerpart a közeli országokban? (beszélgetés)
jah, a szlovák tengerpart a legszebb, mi is mindig oda járunk...
(LOL :)))))
Horvátország,Senj...
Kicsi halászfalu,hangulatos utcácskákkal,rengeteg hajóval,kavicsos parttal.
Nincs is olyan messze,csak ajánlani tudom.Szállást ott foglaltunk,a parton állt egy konténer,ők ajánlottak és el is vittek egy szép,tiszta házhoz,a felső szintet kaptuk.
Közelben hatalmas bevásárló központ,mindent be lehet szerezni.
Talán idén megint elmegyünk.
És ott láttam életemben eddig csak delfint ugrálni a vízben,ahogy a filmekben... :-)
ha csak hosszú 7vége, akkor inkább a Szlovák, vagy a Horvát tengerpart!
Olaszoknál Velencéig érdemes elmenni (út közben csodálatos tájat láthattok, ha kocsival mentek), de sztem ha a táj szépsége számít inkább a tengerparton, és az élővilág, akkor a szlovákok vagy horvátok.
Zatonba én is voltam, vagyis zadar volt az úticél, de nekünk ott annyira nem jött be a tengerpart Zaton valamivel jobb volt, ott egy családi részen voltunk. Sok program volt, a legtöbb ingyenes -maga a hely fizetős volt. Zadar viszont szép város.
A következő évben Brelaban voltunk, ez teljesen délen van. Na nekem ez nagyon bejött! Kristály tiszta tenger, gyönyörű hely. Igaz a part kavicsos, de nem éles kövekből áll, hanem olyan amin kényelmesen lehet feküdni. Innen közel van Dubrovnik is. Szép hely érdemes megnézni, de szerintem konkrétan az választani úticélnak nem érdemes, főleg ha számít a tengerpart minősége. Emlékeim szerint durva kavicsos volt.
Horvátországban inkább kavicsos partok vannak. Ott csak egy nyaralásom alkalmával volt homokos a part, Zaton volt a hely neve. Minden máshol kavicsos.
Olaszország homokos, de piszkosabb partrészekkel. Legalábbis azokon a részein, ahol én voltam. Délebbre szebb, de ha csak egy hosszú hétvége, akkor délig menni sok idő lenne.
Ha majd hosszabb útra mentek, akkor Kefalóniát ajánlom én.:)) 10ezren lakják, de nem tudom hol..:DD Mert szinte senki nincs. Az utak üresek, egy igazi paradicsomvidék...
hát, szerintem kb hasonlók minőségben (észak olaszorszég és észak horvátország)
persze kérdés, hogy mit szeretnétek, nektek mi a "szép" :) de szerintem egy hétvégénél kb mindegy melyiket választjátok
További ajánlott fórumok:
- Milyen országokba, városokba jutottál el utazásaid során?
- Miért vágyakozik az emberek nagy része a tengerpartra?
- Esküvő tengerparton vs. hagyományos esküvő. Pro és kontra!
- Szerintetek melyik megyénk, városunk a legszebb? legjobb munkalehetőségekben?
- Budapest legjobb/legszebb pénztárcakímélő randihelyei
- A határhoz aránylag közelebb mik a legjobb, legszebb elérhető árú tengerpartok?