Búzakorpás piskóta recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
600 kcal
- 250 g natúr joghurt vagy kefir
- 175 g búzakorpa
- 3 tojás
- 4 evőkanál natúr kakaó
- kevés olaj
- édesítő ízlés szerint
- mazsola, mogyoró, gyümölcsök, cukormentes csoki, ki mit szeret
A Búzakorpás piskóta elkészítési módja:
Az összetevőket egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt (én inkább ennek a híve vagyok) tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.
Érdemes kicsit édesebbre csinálni, vagy rakni bele tölteléket, mert a búzakorpának elég vad íze van, és aki nem szokott hozzá, annak lehet hogy elsőre nem is fog ízleni. Lehet zabkorpából is csinálni, csak arra figyeljünk, hogy annak sokkal magasabb a kalóriatartalma (ez annak fontos, aki olyan diétát csinál).
Aki emésztési gondokkal küszködik, bátran ajánlom sok folyadék mellett.
A megadott kalóriatartalom a töltelék nélküli piskótára vonatkozik!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: csudapipi, 2011. aug. 23. 09:01
A búzakorpás piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.