Zöldborsófőzelék önmagával besűrítve U1 recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
974 kcal
~10
~160
- 1 kg zöldborsó
- 250 g joghurt (ez változtatható, hogy mennyire hígan/sűrűn szereti)
- kevés só
- ízlés szerint édesítő (én folyékony párti vagyok)
A Zöldborsófőzelék önmagával besűrítve U1 elkészítési módja:
Igazából roppant egyszerű az elkészítés, a borsót enyhén sós vízben puhára főzöm, de ügyelek, hogy ne főzzem túl, mert elveszti a zsenge színét! Miután kellő puha a felét átmerem egy turmixgépbe, ahol az előre lecsöpögtetett (ez el is hagyható, de javasolt) joghurttal és az édesítővel simára zúzom. A maradék borsót is leszűröm, majd összekeverem a joghurtos masszával és kész is.
Nem mondom, hogy olyan lesz az íze, mint a rántásos fajtának, de ez is nagyon finom, főleg ha tudjuk, hogy fogyunk is tőle! :)
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: csudapipi, 2011. aug. 20. 09:08
A zöldborsófőzelék önmagával besűrítve u1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.