Buszos nénik (beszélgetés)
Odatalált az unokám!-hiszen mindig mesélte már Ő előtte, hogy hol jár velem együtt az úton-...de, egyből telefonáltam, hogy egyedül érkezik meg oda!-s nagyon megdicsérték ezért...
DDD
Ugyanakkor a szülőknek is ment egy -s több telefon... oda-vissza...
Ők, bizony sokkal nehezebben értették meg a szituációnkat!
:)
Kozben az jutott eszembe, hogy kedves tavaly barnult honfitarsaink 99 szazaleka egesz eleteben egy fillert nemhogy nem tett be a nagykosarba, hanem vastagon vesz ki belole.
Es "hazimunkat sem vegez" 2-3 hold foldon evtizedeken keresztul.
Nincs is arrol szo, hogy kovetelozne.
Neki csupan adatik egy lehetoseg.
Miert itelnenk el, mert a szerencsetlen elmult 80 es meg bir kozlekedni - ki tudja meddig?
Méltatlanul torzítok, úgy ahogy ti is-...mert az unokám kiabált a buszon: Mama szálljál fel!-és nem tudtam, mert a többieknek sokkal célratörőbb dolga volt, mint nekem akkor az unokám...()
-Kiabáltam én is vissza Neki; hogy odatalálsz már nélkülem is szívem!
A sokkot, azért mindketten átéltük akkor...DDD
Sok mindent már 'képtelen' vagyok itt megérteni.
Bocsánat....
Mert, az már Biztos?, hogy /ingyen utazok psszt; az csak én hibám, mert 'öreg néni vagyok' és a még öregebb férjemmel együtt is merek utazni...?
Unokámra vajon hogy is reagálnátok itt a tömegben?...Kíváncsi vagyok-vagyok!!
DDDDDDD
De miért? A kolléganőm nem csak a gyerekkel utazik ingyen, hiszen az utazási igazolvány nem csak arra az időre jár, amikor gyerekkel megy. Itt valamit félre értelmezel, nem?
Hétfőn megkérdezem őt...
Hát a saját föld az nem meló, hanem házimunka.
Aki most 65 éves és csak a minimális nyugdíja van, az nem dolgozott munkahelyen, ezért kevés a pénze. A régi idősek, akiknek szintén alacsony volt a nyugdíja azok pedig azért kaptak keveset, mert x idő előtti munkát nem vesznek figyelembe. Na tőlük én aztán semmit nem sajnálok. Pl. a nagymamám elment 10 évet dolgozni, hogy jogosult legyen a nyugdíjra (60 évesen), mert a 2 háború közötti, illetve az azután x évig lehúzott munkát nem nézték. Ő nem a saját földjén dolgozott, hanem másokén és persze ekkor még nem tartották nyilván.
A mai 65 éveseknek egész jó nyugdíjuk is lehet. Ismerek sokat, nem panaszkodnak, ledolgozták az életüket, megérdemlik a sok nyugdíjat is. Aki viszont semmit nem tett a közösbe, legyen annak bármilyen oka (a férje nem engedte el), annak bizony nem jár a nyugdíj és örüljön, hogy kapja a mindenkori öregségi nyugdíj minimumot a 28.500 Ft-ot.
Dolgozott, hiszen sajat foldje volt...
hivatalos munkahelyre nem engedte el a ferje dolgozni.
Így van...amikor az étel a gyerekeimnek, avagy a gyógyszer a szüleimnek szindrómájában találjuk benne önmagunkat...
- ezért nem szeretem azt, amikor Takaróként használják itt fel a gyerekeket, és /kontra időseket.
Legközelebb arról írjál, hogy milyen problémáid adódtak abból, hogy utaztál valahova-valamiért a tömegközlekedési eszközöknek az igénybevételekor.
Amugy ez az utazas bizonytalan opcio.
Barmikor elvehetik, es meg csak nem is szolhat senki erte!
Bocsi, de nem rá értettem a Tűz-közeltségét, hanem Rád!...amikor majd arra kényszeríthet bármi, hogy válasszál... s jövő évben választások is lesznek, s Ti fogtok ebben közreműködni...
Sok sikert kívánok!
Amint már említettem édesanyám 70 éves, ezért aztán Ő már a tűz közelébe került egy pár éve. Mégsem érti, hogy miért jár alanyi jogon ez a kedvezmény a 65 év felettieknek.
Többen említették már a vizitdíj rendszert. Bizony, hogy kiderült, hogy mennyien járnak feleslegesen annyiszor doktorhoz!
Kék szemű Irisznek...-tiszta a szemed fénye, az enyém pedig szürke-...
Ne feledd el azt, hogy mindenkor a gyerekeink és a szüleink a legfontosabbak saját magunkban is.
DDD
Figyi... mostanság nem csak gyerekeid miatt nem tudod kifizetni ezt meg azt, hanem MAJD a szüleid miatt semSEM...
Megértelek majd, amikor a Tűz közelébe kerülsz...
DDD
Az 65 even feluliek kaptak ezt a lehetoseget - mar aki megerte, illetve tud utazni. Es bizony ismerek olyan idoset, akinek a havi jovedelme 27 ezer Ft. Es bizony nem tudna elmenne havonta a szakorvosi kezelesekre, hiszen 1400 Ft a busz oda-vissza.
Reggel csak egy jarat indul, diakokkal, idosekkel, heti bevasarlokkal, mert a helyi boltban szinte semmi, ami kellene nekik.
Ez nem az o hibajuk. A rendszer nem megfelelo.
Nincs mas hatra, mint a tolerancia.
Nem, nem haragudtam rá:)
Csak eszembe jutott a fórum...
További ajánlott fórumok:
- Lefoglaltam egy buszos horvát utat, de egyedül még sincs kedvem menni. Menjek vagy maradjak szerintetek?
- Te bevállalnál egy hosszabb buszos utazást, (kb.1400km) egy 2, 5 éves kisgyerkőccel?
- Voltatok már egynapos buszos kiránduláson tengerparton?
- Görög buszos utazás
- Busszal Pargába megyünk. Érdekelnének tanácsok a buszos útra is, meg a városkára is
- Németh Travel buszos utazás