Bukarestbe vonattal (beszélgetés)
Nem igazán. Odafele az utolsó 3 óra volt kínlódás. Viszont a táj Temesvár után...meseszép volt. Ámultam.
Hazafele éjszaka jöttem, aludtam egy keveset, illetve Aradon majdnem kétségbeestem, mikor lekéstem a vonatot...
De szerencsém volt...:)
Maradok a vonatnál. Itt felszállok, nem kell menni sehová.
Csak a társaság aggaszt.
Köszönöm a segítséget!:)
:-)
én inkább mennék repülővel, pláne ha egyedül kell utazni.
Hát nem, szerencsére.
Igazából a vonattal magával nincs bajom. Vagyis nem tudom, lehet hogy kínszenvedés lenne.
Attól félek csak, hogy mi van, ha olyan helyre kerülök, ahol nem szeretik a magyarokat...érthető vagyok?:)
Mondjuk meglátnak nálam egy magyar könyvet például. Paranoiás is vagyok, az tény. De megfordult a fejemben ez-az. Repcsivel is, mondjuk eltérítenek bennünket, terrortámadás, izé.:D:D:D
ez tényleg annyi.... :-(
de azért a 9 mégse 13. :-)
Meggondolandó.:)
Sajnos hódmezővásárhelyi vagyok, innen Bécsbe még bonyolultabb eljutni. Viszont nem utolsó szempont, hogy nem kell 13 órát egy vonaton zötykölődni...
Délután meglesem, most mennem kell.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!:)
Nekem itt a legolvsóbb hatvanakárhány ezer forinttól van.
Hogy kell keresni az olcsót, amit te mondtál?:)
Ez egy jó hír! Hol találtad?:)
Köszönöm a segítségedet, kedves tőled!:)
Így retúrnak maximum 20 000 forintot számoltam.
Persze utána kell még érdeklődni, de nem hiszem, hogy sokkal többe lenne.
Igazából a neten találtam a következőket:
"Fortuna" menetjegyek Brassóba és Nagyszebenbe 19 €-tól, Bukarestbe 29 €-tól
"A szerencse ahhoz szegődik, aki észnél van". Döntsön időben nemzetközi vonataink mellett, és a "Fortuna" menetjegyekkel akár már 19 €-ért eljuthat Brassóba és Nagyszebenbe, 29 €-ért pedig Bukarestbe. Amennyiben éjszakai vonatainkon nyugodt álmot igérő utazásra vágyik, válassza a kevés pénzért is kényelmes alvást biztosító fekvőhelyes kocsit, vagy a szállodai szobák intimitását garantáló hálókocsikat.
A helybiztosítást is tartalmazó "Fortuna" menetjegyek kizárólag adott napra, vonatokra és az alább felsorolt komfortkategóriákra válthatók, indulás előtt legalább 7 nappal. A jegyek cseréje és visszatérítése nem lehetséges.
"Fortuna" menetjegyek árai egy útra:
Bukarestbe 2. osztályú ülőkocsin 29 €
További kedvezmények - oda-vissza utazás féláron!
Oda-vissza szóló utazásra szóló kedvezménynek köszönhetően továbbra is az év minden napján féláron lehet eljutni számos romániai úticélra, mivel az érintett vasutak a vonatok teljes 50 %-os kedvezményt biztosítanak az oda-vissza útra érvényes jegyekre, az egy útra szóló menetjegyek pedig 35 %-os kedvezménnyel vásárolhatók meg.
Gyermekek a fenti kedvezményes menetjegyek árának csak a felét fizetik, a 6 főnél nagyobb csoportok egy útra 45, oda-vissza 60%-os kedvezményben részesülnek
A kedvezményes menetjegyek csak bizonyos útvonalakra és célállomásokra váltható meg (jellemzően a közvetlen vonataink által járt útvonalakon), vonatokhoz kötöttég nélkül, az oda-vissza érvényes jegyeknél egy hónapos érvénytartammal. A kedvezményből kizárt útvonalakról és célállomásokról kérjük, hogy jegypénztárainknál érdeklődjenek.
Sziasztok!
Ha esetleg valaki választotta ezt az opciót (vonat) Bukarestbe utazáskor, megosztaná velem az élményeit?:)
Kicsit tartok a hosszú úttól és az esetleges problémáktól.
Repülőre is gondoltam, de csak az odaút ára a vonat retúrjegyének a kétszerese. Diákként nem szívesen költenék rá.
Köszönöm előre is! Szép napot!:)
További ajánlott fórumok:
- 8 hetes babával bevállalható egy 300 km-es utazás vonattal?
- Utazzunk vonattal!
- Budapestről vonattal könnyen megközelíthető, gyógyfürdő/strand, 1 nagymama, két 7 éves unoka, augusztusban 1 hét. Helyszín-ötleteket várok..
- Vonattal, vonattal való utazással, vagy csak a közlekedéssel kapcsolatos mesét keresek. Anyukák, óvónénik légyszi segítenétek? (Nem Thomas!)
- Hogyan jutok el vonattal Bécsbe? Tapasztalat?
- Tényleg lehet veszélyes vonattal közlekedni?