Büdös cipőt mivel lehet tartósan szagtalanítani? (beszélgetés)
Ha az ecet a másik alternatíva, akkor lehet inkább a lábszagot választanám. :/
Vegyél egy szórófejes flakont, félig töltsd meg 20 %-os ecettel, és vízzel öntsd fel, hogy tele legyen a flakon. Rázd össze, és fújd be vele a büdös cipőt. Ezt addig kell ismételni, mármint a befújást, amíg a szab meg nem szűnik.
A szódabikarbóna mindent szagtalanít.Este a cipőbe kell szórni, szétrázni benne hogy mindenhova jusson.Reggel kiönteni és szagtalan a cipő, még kárt sem tesz benne.Tapasztalatból mondom.Vagy pl pici tálban a hűtőben tartani, stb...a felhasználása e-téren végtelen.
Fábry mondta régen, hogy tejfölbe kell tenni a lábad és "berobban" kefírnek! (tudom gusztustalan)
Váltócipővel,hogy 1 pár cipő mindig tudjon tartósan szellőzni.Hasznos a cipőspray és a szódabikarbóna is.Természetesen a láb higiéniája az az alap.
Először azt kell kideríteni, hogy a cipő rohad vagy a lábad! (esetleg mindkettő)
Pont arra kéne egy jó, minőségi cipőt venned, amiben egész nap vagy...
Nem harapom le a fejed, csak ezt akartam jelezni. :) Én hoztam fel ezt a ecetes vízbe szódabikarbóna témát.
Én nem tudom megerősíteni sem pro, sem kontra. Egy-egy kortyot én is ittam belőle, de csak az íze kedvéért, nem azért, mert akkor problémáim voltak.
Én hiszek Neked.
Ma nem vágyom nyúlfejre. :))
Sok butaság terjeng (napégésre tejföl, álmatlanságra cukros tej), és lesz aki leharapja a fejem, hogy márpedig hat. Hát legyen. A sav-lúg kombó szimplán kémia,semmi értelme. De felőlem mindenki ihat amit akar. :)
Pontosan. Szerintem is téves szokás lehet. Gyerekkoromban láttam, hogy anyukám mindig így issza. Arra emlékszem, hogy gyorsan itta addig, míg pezsgett. Lehet a szénsavassága miatt itták így? A szódabikarbónás víz megköti a gyomorsavat, de hosszútávon az sem túl egészséges. Gyömbér a legjobb szerintem, ma már bárhol beszerezhető.
Az pach. De most úgyis jön a tél.
Csak azt hordható amit adnak. Mást nem.
Majd egyszer ott fönt megkérdezem tőle ezt miért így csinálta. Ha én mennék el előbb megkereslek szellemalakban és elmondom Neked is. :))
Vagy a bőrcipő, lehetőleg lyukacsos.
Magában a szódabikarbóba oké, de ecettel valószínűleg valami téves szokásból ered, és adják tovább a hülyeséget. A sav és a lúg kioltja egymást, tiszta vizet meg lehet magában is inni.
Másoktól is hallottam, hogy így itták. Fogalmam sincs miért
Kollégám pedig kiskanállal szokta enni magában a szódabikarbónát, ha megüli valami a gyomrát.
Én maradok az ásványvíznél, eddig az is megtett a hatását.
Jön tőle a büfi olyan mélyről, amilyenről maga az ásványvíz sem. :))
Ami még nagyon büdös tud lenni az a kapuskesztyű. Egy többször használt ilyen kesztyűbe beleszagolni olyan, mintha az ördög lehelete érintette volna meg az embert. :))
Használt teafilter sok-sok mindenre jó, többek közt szagtalanításra. 1-2 filtert tegyél este a cipőidbe. Bár a te esetedben a cipőtől kellene megválni. Bőrcipő és pamutzokni lenne az ideális, előtte pedig jóféle lábápolóval kezelni. De pár csepp teafaolaj is hatásos lehet.
Nálam stresszes izzadásnál mindegy mi van rajtam, lehetnék pucér is fölül, akkor is ott lenne az a jellegzetes szag. De utálom. :/. Hála az égnek ritkán fordul elő mostanában.
Ecetes vízbe szódabikarbónát? Annak ugyan mi értelme, sav és lúg elegye a habzáson kívül nem sokmindenre jó. Hacsak nem ezzel akarta szórakoztatni a papa az unokákat.
Szódabikarbónás langyos víz valóban hatásos gyomorégésre, puffadásra, segíthet az emésztésben, büfiztet.
Nekem mondjuk max. egy kiadós rókára, mert annyira undorító számomra az íze.
Nekem ilyen ammóniás szagú izzadtságom akkor volt, ha kimentem futni, vagy elmentem focizni, és mondjuk hazafelé menet rajtam kezdett el megszáradni a ruha. Leálltam valakivel a sportolás után és hosszasan beszélgettünk.
Ez is leginkább akkor, ha melegítőfelső volt rajtam. Pólónál nem vettem még észre.
De lehet ez függ a ruha anyagától, valóban, mert mindig megvolt melyik az a felszerelés, ami sportnak van félretéve.
Nem eszem édességet. A munkahelyi bakancsom nap végére gyilkos. :(
Inkább a jó zokni lesz a titok asszem...
Canesten esténként, vagy valamilyen fertőtlenítő spray, reggel lábdezodor. És kerüld az édességet. Tudom, miről beszélsz, én is sokat jövök megyek a melóban, és akkor kezdett el nagyon izzadni a lábam, amikor sok cukrosat ettem. Előtte azért nem izzadt annyira.
Rossmannban 4oo ft egy spray, az tökjó
Aldisat még én se vettem, de a lidl lábbelik jók.
Az utóbbi néhány évben ott vettem a legjobbakat.
Vettem boka csizmát, bakancsot, szandált, edzőcipőket, papucsot, és tényleg nagyon jók.
Bőr mind, azaz az edzőcipők nem.
Mind nagyon kényelmes, strapa bírók.
Eddig 1 edzőcipő nem vált be, amit ott vettünk. A férjemnek vettünk egy általuk árusított kappa edzőcipőt, na ez roppant kényelmetlen volt, ezért kidobtuk...
További ajánlott fórumok: