Brillant algaölő mellé lehet használni a medencevízhez klór (triplex mini) tablettát? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm a válaszokat. 4 köbméteres a medence. Teletöltöttem. Tettem bele klórtablettát 3db-ot úszóadagolóba, nem alkalmaztam klórsokkot. És algaölőt 20ml-t. (5-10ml-t írt köbméterenként).
Elég lesz vajon???
Mindkettő kell. A klór alapban kell, az algaölő pedig alkalmanként. A márka teljesen mindegy, a funkció a fontos. A klór fertőtleníti a vizet. Klórsokk (hirtelen nagy mennyiségű klór) csak akkor kell, ha már kezd zöldülni a víz és szeretnétek még megmenteni (ilyenkor amíg el nem bomlik normál szintre a klór, addig nem lehet fürödni sem). Egyéb esetben nem kell bele sok klór, vannak tesztcsíkok, vagy tesztelő folyadékok, amelyek megmutatják, hogy mennyi az optimális klór szint, amit érdemes tartani. Az úszóba teszed a tablettát, mielőtt fürödnétek, kiveszitek.
Évekig volt 18 köbméteres medencénk, kitapasztaltuk. Klórsokkal még azt is visszahoztuk, mikor egy esős időszakban bezöldült. De akkor kell pelyhesítő is, meg porszívózás, stb. De van az a vízmennyiség, amiért érdemes megküzdeni. 2 köbmétert lecserélnék inkább, ha baj van.
Szerintem nem kell. Elég a jobb, gondolom én.
De egyszerre biztos nem!
kipróbálod az egyiket és ha beválik, maradsz annál,
nem tömegmedence.:)
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Mosogatógépbe port vagy tablettát érdemes használni?
- A Venastat krémet/tablettát érszűkület, trombózis ellen is lehet használni?