Mosogatógépbe port vagy tablettát érdemes használni? (tudásbázis kérdés)
Ja, az 1 evokanalnyit termeszetesen tele gepre ertettem:)
Es en 55fokos programot hasznalok, mert a vizko 60fokon keletkezik, szoval ezzel s veded a gep elettartamat
Sztem 1 evokanalnyi lehet kb, en a tartalyt addig toltom ahol a 1/2 felirat van.
De konnyen osszehasonlithatod az arat a boltban, pl egy pril gel amit veszek, 25 mosogatasra eleg, ez van a dobozon. Mivel en feleannyit hasznalok, mondjuk ugy kitart egy honapig mert elofordul napi 2 adag (mi 5-en vagyunk), ha nem is mindennap de pl hetvegen, ha vendegek is jonnek stb.
Ezzel kell osszehasonlitanod a tabi arat mosogatasonkent mert oda mindig egy egeszet dobsz gondolom.
En a gel melle sot sem kell, hogy hasznaljak es felyesito biszbaszt sem, hanem a fenyesito rekeszbe nehanapjan belecsepegtetek 5%os ecetet. Ez megis termeszetes es fenyesit, a gyari fenyesitokben nem bizom mert felrebbent hogy rakkelto es ha belegondolsz, ezt a vegen nem obliti mar le a gep, hanem ezzel egyutt szarad meg...ha az ecet szarad ra, nem tortenik semmi:)
Egyszoval a porok mellett sok az extra koltseg, ha osszeszamolod mindet, tok ugyanott vagy
A gélből kevesebb is elég, én rövidprogramot használok és tele géppel is csak félig töltöm meg az adagolót.
És magát a gépet is jobban kíméli, nekem több mint 6 éves a mosogatógépem és mikor költöztünk, 1 éve, megkérdezték, hogy új-e, mert annyira csillog villog a belseje?:) Ráadásul nagyon ritkán csinálok tisztítóprogit is rajta mert tényleg csillog villog. Azért én mindig egy kicsit elöblítem hideg vízzel a dolgokat mielőtt beleteszem, nem kajamaradékosan, hogy ne spriccelje egyik helyről a másikra a kajamaradékot.
Szóval mondjuk úgy, hogy lehet, hogy többe kerül, de cserébe nem kell olyan gyakori tisztítóprogi sem, úgyhogy azon és a tisztító-vegyszeren spórolsz
Én egyiket sem használom, csak gélt. A por és a tabletta karcolja a poharakat és némelyik edényt is rongálja (a teflonokat). Ezt nem az első pár mosásnál látod, csak fokozatosan észreveszed, hogy alig egy év alatt milyen karcosak, mattak lesznek a poharak. Váltottam gélre és azóta nincs ilyen. A folyékony de nem gél mosószerek, a fehér folyadékok szintén egy kicsit karcolják, mert azokban is vannak pici szemcsék.
Szóval csak ajánlani tudom a gélt és a tablettát ha elfogyott, nem venném többet, addig is a magas hőfokra használd:)
használtam port, tökéletesen jó volt
de van gél állagú is, azt is kipróbálhatod
További ajánlott fórumok:
- Miért van az hogy a mosogatógép "kidobja" a tablettát a tároló részből mosogatás közben, idő előtt?
- Nem lehet használni sima Jart a mosogatógépekben mint tisztítószert, muszáj tablettákat használni?
- Milyen tablettát a mosogatógépbe?
- Mennyi ecetet lehet/kell használni mosogatógép tisztításához?
- Brillant algaölő mellé lehet használni a medencevízhez klór (triplex mini) tablettát?
- A Venastat krémet/tablettát érszűkület, trombózis ellen is lehet használni?