Borotva habot lehet készíteni házilag? (tudásbázis)
hát akkor borotválkoztam idáig mikor nagyon muszály volt, de csak az arcomat borotváltam
ha elkezdem magam borotválni a kezem a lábam erősödni fog a szőr?
ezért kel tartósítani E vitaminnal
bolti olcsóbb?
ha kiszámolod akkor kb: ugyanott vagy mintha csinálnál otthon, és ha otthon csinálsz legalább természetes és nem vegyi anyagokat használsz, na csak mondom
de kell mert habon csúszik a borotva, nekem kell borotva
egyébként a recept jó? ha nem jó te mit javasolsz?
Egy hadsereget akarsz megborotválni, ez ipari mennyiség?
A titok, villanyborotvához nem kell hab! ;)
csak magamnak, jobban én szoktam borotválkozni :D
és nem értem mi ez a sok leszólás
Aztán elsavasodik a szervezete
Lugositás a menő
Arcpakolás!
Akku-lúg kevés vízzel és hamuban felitatni
Villanyborotvához minek hab?
De v.borotva sem kell, tessék gyantáztatni
pálmazsirt mondjuk egykilót
olivaolajból is egylitert
kókusz zsírból lehet elég lenne csak : 400 ml ?
ricinusból: 800 ml? vagy megen nem jól számoltam?
nem csak az arcomra használnám hanem mindenhova a testemen, szerintetek gazdaságosabb ha kutyulok itthon? ami van nekem itthon borotva habom az van ráirva hogy 5 %-a mit tom én micsoda, 250 milis valami Bellini a márkája anno volt 500 ft ha jól emlékszem...
véleményeket várok
ja és a szőrtelenítő kenöcsre is ami lassitsa a szőrök növését és borotválkozás utánra valamit
habzásért kókuszolajat/kókusz vaj raknak a szappanokba, de 20-25%-nál többet ne tegyél bele, mert különben szárít.
sima olívaszappan nem igazán habzik. A pálmavaj krémesen habzik, de ha kevered a kettőt tuti nem fog nagy buborékokat csinálni, de attól még ugyanúgy tisztít. A pálmavaj keményíti a szappanodat. Meg az is, ha kicsit kevesebb folyadékot teszel bele.
szóval ezek kellenek bele:-kókusz olaj/zsir ugyanaz
-pálmazsir/olaj
-olivaolaj
-ricinus olaj
-nátrium hidroxyd
recept: borotva szappan: 1:1:1 arányban tartalmaz olíva-pálma-kókuszvajat és harmadannyi ricinust.
tehát ha mondjuk egykilot vennék mindenből az ugye 3 kg cucc, akkor 1 kg ricinus olaj kellene vagy tévedek? de gondolkoztam habban is csak nem tudom hogy kellene kivitelezni, szappan még talán menne ha ir valaki szájbarágos receptet....
ha borotválkozo szappant csinálnék érdemes mínőségi cuccot venni vagy jo az olcsó is? végülis nem sokáig marad a bőrömön mert le borotválom,de az is igaz hogy bele maszirozom a bőrbe vagy mi, ricinusból szerintem sűrűt kéne hát ha kevesebb kell belőle vélemény?
sziasztok
engem az érdekelne hogyan lehetne házilag borotvahabot/borotválkozás utáni balzsamot vagy minek hivják ( arc szesz nem kell) és szőrtelenítő krémet csinálni, jelenleg ezek érdekelnek....
További ajánlott fórumok:
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell tortillát készíteni házilag?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Hogyan kell templomi/áldoztató ostyát készíteni házilag?