Bojler csere esetén illik borravalót adni a szerelőnek? (tudásbázis)
én sem adnék, mert sajnos más helye van a pénznek..régen biztos adtam volna, de most már nem..
sőt nálunk is voltak kint az upc szerelők,és párom sem adott nekik semmit, én meg csak megkérdeztem ,hogy isznak-e valamit..
Viszont a kozmetikusnál, és fodrásznál még mindig hagynak borravalót, igaz van aki nem, de a többség igen.
Ez az egész"borravaló" még neve is idejétmúlt hisz mindenhol szondáznak))
Ha én megyek valahova dolgozni első dolgom :pairokat kérni,és letakarni a " műtéti terület" környékét.Ha végeztem összeseprek,mert így tanultam.A múlt században hozzászoktunk hogy elmentünk a fodrászhoz "a kátéeszbe" aztán borravalót adtunk.
Ma mindenhol magánvállakozók nyúlnak le bennünket,megvan az ára dolognak,ők mondják meg mennyi,miért bíráljuk mi felül? :nem nem annyi itt van még 300 Ft
Van mikor többet kapunk mint kértünk ,ilyenkor talán nem sértjük az önérzetüket kis aprópénzzel.
én sem mert,benne van a munka dijba.
miért mi kapunk borravalot?
Csak akkor ,de akkor aztán tényleg nagyon illik adni ,ha valami olyant ettt ami nem tartozott szorosan a kötelességéhez.
Például:Kihívtad mert bajban voltál ,nem volt melegvíz.Ő mérhetően sietett,látta hogy az össze kezedben kisbaba van és a boyler környéke még mindig körbe van rakva vödörrel,szennyes ruhával ,Ő előzékenyen segít sőt félrerakja ,láthatóan gyorsan ,céltudatosan dolgozik és vigyáz a környezetre.Nem a mosdón hagyott piperecuccaid közé dobja 8 kg os svédfogóját,hanem a járólapra fektetett többrétegű papirra... és még mondhatnám milyen tuskóságokat követnek el némely szerelők,akik nem érdemelnek egy fillért sem.
Tehát csak akkor ha láthatóan többet tet mint a munkája.
Szioka én is a nem pártri vagyok
Kérdezd meg inna e valamit kávé üditő.
kap ö is fizetést meg ez a munkája.
Néha én is ebbe a bajba szoktam lenni de most mindenkinek van hova tenni a pénzt.Szerintem ha kedves vagy vele és megkinálod valamivel az néha többet jelent mintha belenyomsz a kezébe valamennyit.Ha nem értékeli akkor ö abunkó.
én csak egy üdítővel kínálnám meg őket.
borravaló sztem nem kell, hisz amibe kerül, az úgyis az övé. én nem adnék.
ma már nem igazán dobálózhatunk a borravalókkal...
További ajánlott fórumok:
- Mennyi borravalót adsz a manikürösnek, fodrásznak, kozmetikusnak?
- Te mennyi (hány százalék) borravalót adsz az éttermekben?
- Te kinek adsz borravalót? Hol/ mikor kötelező borravalót adni (a szokásjog okán)?
- Mennyi borravalót szoktak adni egy műkörmösnek?Mi az "ideális"?
- Kozmetikusnál kell adni borravalót?
- Szobafestő mire kaphat borravalót?