Járt volna-e borravaló a mesternek? (tudásbázis)
Nem jár, de illik adni. Magamból kiindulva én szoktam adni.
Mivel a szolgáltatónak dolgozott nem kell neki pénzt adni.Esetleg egy kávét vagy üditőt ha elfogad.Tavaly a munkahelyemen is voltak,szintén mvm emberei.Semmit sem fogadtak el, nagyon gyorsan kijöttek és kijavították a hibát.
Csak akkor adok borravalót bárhol, ha extra kívánságot teljesítenek, legyen az étterem, mesterember, vagy pl. egyszer elkéstem a fodrásztól és mégis bevállalt, vagy volt hogy kapuig tartó szállítás volt az alap, de behozta a futár a kapun belülre a nehéz cuccomat stb. Ha alkalmazott, akkor a munkáltatója majd kifizeti a bérét (ha azzal valami probléma van, azt sajnálom, de nem az én dolgom megoldani) ha meg vállalkozó akkor úgyis annyit kér, amennyit jónak lát. Kávé/víz az alap, ha órákhosszát tart a dolog akkor valami rágcsa is.
-kellene- lemaradt egy betű.
Hallottam már olyat is, hogy (a horror munkadíj mellett) "elvárta" a meleg ebédet is a mester.
Sajnos van, ahol elvárják.
"Le kellen már erről szokni."- nagyon egyetértek.
Kávé, üditő ha sokáig ott vannak és dolgoznak, nálam oké, én is megkinálom. De ennyi.
Eszembe sem jutna borravalot adni, es el sem fogadnäk a munkäsok.
...futárok a nyári hőségben...
Mindig.
Csodálkozva ,de örömmel fogadták el.
Ha jön mester :kávé,házi készítésű rágcsa , limonádé, üdítő.
Volt ,hogy kis kaját is adtam(sokáig voltak,ne szédüljenek el)
Megállapodás alapján - sohasem adok borravalót. Azt a mester "belekalkulálja" a díjba. Teával, kávéval , esetleg sütivel megkínálom. Kötelező csere, javítás , rendszer javítás -anak a díját kifizeted a szolgáltatónak. Ne legyen lelkiismeret furdalásod!
Nekem eszembe sem jutott volna borravalót adni. Ez egy hibaelhárítás volt, a cég képviseletében jött, nem szívességet tett. Elég pofátlan lett volna, ha még pénzt is kér a hivatalból elvégzett munkáért.
Járni nem jár, de én mindig adok annak, akiről tudom, hogy legközelebb is jön. A postás is kap kávét, a leolvasók, futárok a nyári hőségben üdítőt, vizet. Nincs is panaszom semmilyen szolgáltatóra.
Én abból indulok ki: elvégzi becsülettel a munkát, annak van egy díja, megkapja és kész. Munkahelyen én is megkapom a béremet és slussz. Le kellen már erről szokni.
Jó az,
valaki azt sem ad nekik !
Szerintem elég ennyi. Kedves voltál.
alkalomadtán igen, régebben többet, de érzem, hogy most nincs sok pénze az embereknek
igen, colával is, de azt nem kért
Kávéval legalább megkínáltad?
Te kapsz borravalót az elvégzett munkád után? Nem értem, miért kellene adni.
Szerintem nem jár, de adhatsz bárkinek.
Szerintem, ne bántson. A Szolgáltató nem kért munkadíjat tőled, a szerelő kap pénzt az MVM-től
- szerintem.
Én adtam volna.
Viszont,,nem jár.
Villanyóránkat javitotta ma egy szerelő, a szolgáltató mvm hibájából, nem is számitottAK FEL munkadijat. A művelet közel
2 óráig tartott. Illett volna-e borrfavalótt adnom neki ?
megkérdeztem, mivel tartgozom,ő azt mondta hogy semmivel, de mégis bánt a dolog.
További ajánlott fórumok: