Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Járt volna-e borravaló a mesternek? fórum

Járt volna-e borravaló a mesternek? (tudásbázis)

25. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 22:43
Nem jár, de illik adni. Magamból kiindulva én szoktam adni.
24. hajnallányka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 17:24
Mivel a szolgáltatónak dolgozott nem kell neki pénzt adni.Esetleg egy kávét vagy üditőt ha elfogad.Tavaly a munkahelyemen is voltak,szintén mvm emberei.Semmit sem fogadtak el, nagyon gyorsan kijöttek és kijavították a hibát.
dec. 10. 17:18
Csak akkor adok borravalót bárhol, ha extra kívánságot teljesítenek, legyen az étterem, mesterember, vagy pl. egyszer elkéstem a fodrásztól és mégis bevállalt, vagy volt hogy kapuig tartó szállítás volt az alap, de behozta a futár a kapun belülre a nehéz cuccomat stb. Ha alkalmazott, akkor a munkáltatója majd kifizeti a bérét (ha azzal valami probléma van, azt sajnálom, de nem az én dolgom megoldani) ha meg vállalkozó akkor úgyis annyit kér, amennyit jónak lát. Kávé/víz az alap, ha órákhosszát tart a dolog akkor valami rágcsa is.
22. ,zumba (válaszként erre: 19. - Birebora)
dec. 10. 17:00
-kellene- lemaradt egy betű.
dec. 10. 16:49
Hallottam már olyat is, hogy (a horror munkadíj mellett) "elvárta" a meleg ebédet is a mester.
20. f6bc3125a2 (válaszként erre: 17. - Hansika)
dec. 10. 16:39
Sajnos van, ahol elvárják.
dec. 10. 16:26

"Le kellen már erről szokni."- nagyon egyetértek.

Kávé, üditő ha sokáig ott vannak és dolgoznak, nálam oké, én is megkinálom. De ennyi.

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Hansika)
dec. 10. 16:26
itt más világ van
17. Hansika (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 16:24
Eszembe sem jutna borravalot adni, es el sem fogadnäk a munkäsok.
16. tien (válaszként erre: 13. - Michelle.r)
dec. 10. 15:07

...futárok a nyári hőségben...

Mindig.

Csodálkozva ,de örömmel fogadták el.

Ha jön mester :kávé,házi készítésű rágcsa , limonádé, üdítő.

Volt ,hogy kis kaját is adtam(sokáig voltak,ne szédüljenek el)

dec. 10. 14:54
Megállapodás alapján - sohasem adok borravalót. Azt a mester "belekalkulálja" a díjba. Teával, kávéval , esetleg sütivel megkínálom. Kötelező csere, javítás , rendszer javítás -anak a díját kifizeted a szolgáltatónak. Ne legyen lelkiismeret furdalásod!
dec. 10. 14:46
Nekem eszembe sem jutott volna borravalót adni. Ez egy hibaelhárítás volt, a cég képviseletében jött, nem szívességet tett. Elég pofátlan lett volna, ha még pénzt is kér a hivatalból elvégzett munkáért.
dec. 10. 14:17
Járni nem jár, de én mindig adok annak, akiről tudom, hogy legközelebb is jön. A postás is kap kávét, a leolvasók, futárok a nyári hőségben üdítőt, vizet. Nincs is panaszom semmilyen szolgáltatóra.
12. ,zumba
dec. 10. 14:12
Én abból indulok ki: elvégzi becsülettel a munkát, annak van egy díja, megkapja és kész. Munkahelyen én is megkapom a béremet és slussz. Le kellen már erről szokni.
11. Józsibirka (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 14:06

Jó az,

valaki azt sem ad nekik !

10. unom (válaszként erre: 6. - Józsibirka)
dec. 10. 14:04
Kötelező?
9. f6bc3125a2 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 14:03
Szerintem elég ennyi. Kedves voltál.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - ,zumba)
dec. 10. 13:55
alkalomadtán igen, régebben többet, de érzem, hogy most nincs sok pénze az embereknek
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Józsibirka)
dec. 10. 13:54
igen, colával is, de azt nem kért
dec. 10. 13:36
Kávéval legalább megkínáltad?
5. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 13:34
Te kapsz borravalót az elvégzett munkád után? Nem értem, miért kellene adni.
dec. 10. 13:33
Szerintem nem jár, de adhatsz bárkinek.
3. EzotErika (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))

Szerintem, ne bántson. A Szolgáltató nem kért munkadíjat tőled, a szerelő kap pénzt az MVM-től

- szerintem.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))

Én adtam volna.

Viszont,,nem jár.

dec. 10. 13:21

Villanyóránkat javitotta ma egy szerelő, a szolgáltató mvm hibájából, nem is számitottAK FEL munkadijat. A művelet közel

2 óráig tartott. Illett volna-e borrfavalótt adnom neki ?

megkérdeztem, mivel tartgozom,ő azt mondta hogy semmivel, de mégis bánt a dolog.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook