Bojkottra hívnak a multik ellen (beszélgetés)
Jk:
Ehhez el kell költözni az országból is.Amíg az életszínvonal ott tart M.o-gon ahol tart,addig ez nem fog megvalósulni.Így jelenleg a pénztárca dönt.
Tudom miről írsz,jómagam is töltöttem el időt Briancon-ban,csodálatos volt,és az érzés is ami ott körülvett.
Én sejtem. Mert ott még emberközeli, van egy pár kedves szó amíg kiszolgálnak. egy multinál nincs ez meg. ha segítség kell úgy kell levadászni valakit és sokszor csak fásultan mond valamit. (amit meg tudok valahol érteni mert olyan is a munkakörülmény)
ég és föld a hangulata..
párizs: rengeteg kisbolt, egymás hegyén- hátán. nagy multik városszélen. Hétköznapi bevásárlás kisboltokban zajlik, hétvégi nagybevásárlás multikban. És a kenyér friss, finom, a zöldség isteni, a hús szintén és stb.
Az emberek autó nélkül járnak, mert jó a közlekedés. Hétvégén autóznak egyet vagy taxi. És valamiért nincs különbség árak között. Valahogy ezt jól megoldják ott. Nálunk elég sokmindent kéne hozzá változtatni. Nem tudom leírni miért annyira jó érzés a kisboltok, de aki élt már ott az láthatja.
Én mint állampolgár ott vásárolok ahol NEKEM a legkedvezőbb.
Az ilyen felhívás nem sok embert motivál.
ok, elhiszem, hogy ott ilyen volt a légkör, de miből gondolod, hogy csak a gonosz multi zsákmányol ki, a kisvállalkozó, bt, kft meg csupa jó fej?
Én idestova 18 éve multiknál dolgozom. Semmi bajom velük.Amit a munkaszerződéskor vállaltak betartották, fizetésem minden hó 10-ig a számlán volt,legálisan bejelentettek.Ha meg nem tetszett valahol a légkör, akkor eljöttem.
A magyar mezőgazdaság helyzete ennél azért egy icinyke picinykével bonyolultabb, mint ahogy leírod.
Én is dolgoztam nemrég ennél a T. munkáltatónál, tudnék a teljesen legális, nem kizsákmányoló, munkaerő barát légkörről 1-2 mondatot mondani.
Más. Meg lehet venni az alap élelmiszerek minden egyes darabját termelőktől, akik túrják a földet, elletik, nevelik, ganajozzák az állatokat, ők állítják elő az élelmiszert hazai- saját izzadságszagú, támogatásmentes munkával. Még... addig, míg tejesen el nem adósodnak, és meg nem halnak.
Peeersze, hogy tudnának, hát hogyne.A támogatásból vennének még két házat, nyaralót, a nagymama is mercivel járna, utána ha marad, akkor építene egy 3x3-as sufnit, amire kitenné a táblát, hogy gumigyár, majd becsődöltetné a vállalkozást. Ellenben a tesco pl építtetett kb 150 áruházat. Melyik magyar vállalkozónak van ekkora tőkéje- még támogatással is? Vagy a gumigyár: tételezzük fel, megkapja a Kovács RT a támogatást, és még van is saját tőkéje felhúzni a gyárat..DE kinek adja el a gumit? mert piaca az nincs ám...azt miért nem írja le senki, hogy a magyar vállalkozó is minimálbérért dolgoztatja az alkalmazottat,de még azt sem jelenti be, aztán a táppénznél derül ki, hogy az meg nem jár...HOPPÁ:)
A Tesco pl nem fizet zsebb, ellenben a tisztességesen adózó magyar vállalkozóval..
Nekem pl néhány napja jelentette ki egy ilyen rendkívül tisztességes vállalkozó, hogy ő ugyan mindent számla nélkül vesz, mert nem hajlandó adót fizetni...na ezekbe ne öntse az állam az én adómat:)
Kik? Aki kisboltot akar nyitni, az nyisson ott, ahol meg tud belőle élni. Iskolák, nagyobb munkahelyek, kórházak, felsőoktatási intézmények, szórakozóhelyek mellett. Ott van rájuk igény. De ne várják el, hogy az ember a (nagy)bevásárlást ott intézze, mert egyrészt nem képesek olyan kínálatot fenntartani, másrészt olyan áron adni, hogy egy átlagember az átlagfizetéséből jól kijöjjön, ha ott vásárol.
De amúgy nézd meg a Tom Market hálózatot, mindegyik "kisbolt", de jól működik. Miért? Mert pl. nyitva van olyankor, amikor a multik zárva vannak (késő este, hétvégén, ünnepnapon), olyan helyeken vannak, ahol az embereknek útba esik, és olyan a kínálat, amire ilyen körülmények mellett igény van. Sajnos a legtöbb kisboltról ez nem mondható el.
De egyszerűen nem tudnának annyi munkahelyet teremteni, amennyi kell!
Másrészt akkor visszamehetünk a régi rendszerbe, ki a multikkal, akkor sem voltak, milyen jó is volt akkor az élet, igaz?
Ezt a mostanit hívják kapitalizmusnak. Be kell engedni a külföldi tőkét és cégeket, ez az egész világon így működik.
További ajánlott fórumok:
- Alkalmatlan vagyok a multik által elvárt munkastílusra.Az...
- Mit tennétek, ha csak a férjeteket családi hívnák rendezvényre?
- Fertőzött zöldségek/gyümölcsök. Naponta mást hallani. Te veszel még multiknál?
- Ha korábban rendőrségi kihallgatás nem volt, akkor valószínű, hogy tanúként hívnak be?
- Szerintetek ha valakihez mentőt hívnak egy otthonban, ott szabad hagyni, amíg a mentő megérkezik?
- Ha a mikróba tett telód megszólal ha hívnak tényleg rossz a mikród szigetelése?