Bögrés:Almás-mandulás szeletek recept
50 perc
312/1
A Bögrés:Almás-mandulás szeletek hozzávalói:
3-4 db. alma
2 evőkanál citromlé
1.5 bögre vaj
1.5 bögre cukor
4 tojás
1 teáskanál sütőpor
2 bögre liszt
1 bögre darált mandula
1 bögre darabolt keserűcsoki
A Bögrés:Almás-mandulás szeletek elkészítési módja:
AZ ALMÁKAT megtisztítjuk, kimagozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk. A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A SÜTŐPORT a liszttel és a mandulával összeszitáljuk, majd a kinyomkodott almával együtt a tojásos masszába dolgozzuk. Végül beletesszük a csokit is. EGY KÖZEPES méretű tepsit kivajazunk, a masszát belesimítjuk és 180°C-ra (közepes) előmelegített sütőben (légkeverés:165°C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.
A bögre 2 dl-es.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ae12cc5be5, 2007. okt. 15. 08:12
A bögrés:almás-mandulás szeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.