Bográcsozásban jártasak segítségét kérném:) (beszélgetés)
Pfffffff akkor elátkoznak a szomszédok mert mindenhol ki van teregetve.
Ez nehezebb lesz mint gondoltam :)
Most ott tartunk hogy megvan a fa.
De egy kicsit vizes.Azt is meg lehet azért gyújtani?
Apró fák és utánna a nagyobb arra ügyelj,hogy ne legyen tábortűz ,mert akkor hamar odakapja az alját! A hagymát rögtön az elején üvegesre pirítod közepes lángon.kb 10 cm re legyen a főtűztér és csak nyaldossa a láng a bogrács alját!
Ha már benne van a többi anyag akkor lehet kicsit jobban tüzelni alá,de kavargatni kell!!!
Szánjatok rá sok időt; a bográcsozáshoz, főleg, ha szabad tűzön főzitek, pár órát mindenképp igényel.
A bogrács-tűz távolságát helyszínen látjátok majd, próbáljatok meg olyan állvány szerezni, ahol tudjátok a bogrács felfüggesztésének magasságát állítani.
A tűzzel kapcsolatban még lenne egy pár kérdésem.
Először apró fákat kell vágni és arra a nagyobb vastagabbakat tenni?
Mikor tegyem fel a hagymát?és milyen távolságban legyen a bogrács a tűztől?:DDDDD
Mert lelkesedés az van a szakmai tapasztalat teljes hiányát pálinkával pótoljuk több kevesebb sikerrel :D
Szia!
Bármit is csináltok mindig készítsetek elő a hozzávalókat tehát pl zöldség, krumpli megpucolva feldarabolva ha levest csináltok......
Én mindig odakészítek egy asztalt a bogrács mellé és arra rakok mindent.
És mialatt előkészültök valaki elkezdi a tűzet begyújtani.
Mindent készítsetek ki a tűz mellé és ne felejtsétek el vizet is odakészíteni amivel felöntitek a kaját.
ja és a biztonság kedvéért egy vödör vizet is rakjatok oda vagy ha van slag akkor nyissátok ki hogy ha valami gond történik legyen mivel tüzet oltani.
Mi egyszer nagyon megjártuk a feleségemmel. Székely káposztát szerettünk volna főzni és mikor a forró zsírba beletettük a hagymát az a másodperc tört része alatt megfeketedett. :-))))))
Tehát arra mindenképpen vigyázzatok, hogy ne legyenek méteres lángok a bogrács alatt.
Sertéspörit :D
De biztos ami biztos vettem szalonnát is :)