Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bográcsozásban jártasak segítségét kérném:) fórum

Bográcsozásban jártasak segítségét kérném:) (beszélgetés)


2011. jún. 27. 16:19
Leszámítva a kisebb égési sérüléseket minden rendben van.A tanácsokat megfogadtam mindenkinek köszönöm szépen:)
15. Tarajos Sül (válaszként erre: 14. - Gumimackó)
2011. jún. 27. 16:18
Sajna ez csajbuli :)
2011. jún. 27. 12:44
Ha szükség van egy segítségre szóljatok bátran.Mert most éppen ráérek:)
2011. jún. 27. 12:02

Pfffffff akkor elátkoznak a szomszédok mert mindenhol ki van teregetve.

Ez nehezebb lesz mint gondoltam :)

12. Kék (válaszként erre: 11. - Tarajos Sül)
2011. jún. 27. 11:56
Inkább ne,ha vizas csak füstölni fog!
2011. jún. 27. 11:23

Most ott tartunk hogy megvan a fa.

De egy kicsit vizes.Azt is meg lehet azért gyújtani?

10. Kék
2011. jún. 27. 10:57

Apró fák és utánna a nagyobb arra ügyelj,hogy ne legyen tábortűz ,mert akkor hamar odakapja az alját! A hagymát rögtön az elején üvegesre pirítod közepes lángon.kb 10 cm re legyen a főtűztér és csak nyaldossa a láng a bogrács alját!

Ha már benne van a többi anyag akkor lehet kicsit jobban tüzelni alá,de kavargatni kell!!!

2011. jún. 27. 10:51

Szánjatok rá sok időt; a bográcsozáshoz, főleg, ha szabad tűzön főzitek, pár órát mindenképp igényel.

A bogrács-tűz távolságát helyszínen látjátok majd, próbáljatok meg olyan állvány szerezni, ahol tudjátok a bogrács felfüggesztésének magasságát állítani.

2011. jún. 27. 10:37

A tűzzel kapcsolatban még lenne egy pár kérdésem.

Először apró fákat kell vágni és arra a nagyobb vastagabbakat tenni?

Mikor tegyem fel a hagymát?és milyen távolságban legyen a bogrács a tűztől?:DDDDD

Mert lelkesedés az van a szakmai tapasztalat teljes hiányát pálinkával pótoljuk több kevesebb sikerrel :D

7. Kék
2011. jún. 27. 10:36
A sertéspörkölt hamarabb megfő a bográcsban,jó sok hagyma alapra tedd! 1kg húshoz 20-25dkg hagyma kell akkor lesz finom szaftos!
2011. jún. 27. 10:18
jaj de jó h indítottak fórumot, mi is most fogunk elsőnek bográcsolni nyáron, jó ha van tapasztalat másoktól
2011. jún. 27. 10:15

Szia!

Bármit is csináltok mindig készítsetek elő a hozzávalókat tehát pl zöldség, krumpli megpucolva feldarabolva ha levest csináltok......

Én mindig odakészítek egy asztalt a bogrács mellé és arra rakok mindent.

És mialatt előkészültök valaki elkezdi a tűzet begyújtani.

Mindent készítsetek ki a tűz mellé és ne felejtsétek el vizet is odakészíteni amivel felöntitek a kaját.

ja és a biztonság kedvéért egy vödör vizet is rakjatok oda vagy ha van slag akkor nyissátok ki hogy ha valami gond történik legyen mivel tüzet oltani.

2011. jún. 27. 10:10

Mi egyszer nagyon megjártuk a feleségemmel. Székely káposztát szerettünk volna főzni és mikor a forró zsírba beletettük a hagymát az a másodperc tört része alatt megfeketedett. :-))))))


Tehát arra mindenképpen vigyázzatok, hogy ne legyenek méteres lángok a bogrács alatt.

2011. jún. 27. 10:08

Sertéspörit :D

De biztos ami biztos vettem szalonnát is :)

2. Kék
2011. jún. 27. 10:06
Elsősorban a tűzre!Mit főztök?
2011. jún. 27. 10:01
A barátnőimmel ma bográcsozni készülünk de még most első alkalommal az a kérdésem mire figyeljek oda milyen hasznos tanácsot tudnátok adni egy kezdőnek.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook