Bodzadzsem 2. recept
A Bodzadzsem 2. hozzávalói:érett, fekete bodza
cukor
víz
dzsem tartósító
A Bodzadzsem 2. elkészítési módja:
Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük. Egy kg gyümölcshöz 80 dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tűzön addig főzzük, amíg kissé sűrűsödni nem kezd. Az eredeti recept szerint:forrón üvegekbe töltjük, lekötözzük és száraz gőzbe rakjuk. DE ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM: Összetörtem a rúdmixerrel és szitán átpasszíroztam (így a magok kikerültek belőle), majd felforraltam, beleraktam a dzsem tartósítót, üvegekbe szedtem és kicsit fejtetőre állítottam majd pár perc múlva visszaállítottam. Kihűlés után mehet a spejzba.
Köhögés ellen nagyon jó kis "szer", rengeteg c- vitamin és flavonoidok vannak benne.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. szept. 28. 21:27
A bodzadzsem 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.