Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Bodzadzsem 2. recept

Bodzadzsem 2. recept

A Bodzadzsem 2. hozzávalói:
érett, fekete bodza
cukor
víz
dzsem tartósító


A Bodzadzsem 2. elkészítési módja:
Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük. Egy kg gyümölcshöz 80 dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tűzön addig főzzük, amíg kissé sűrűsödni nem kezd. Az eredeti recept szerint:forrón üvegekbe töltjük, lekötözzük és száraz gőzbe rakjuk. DE ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM: Összetörtem a rúdmixerrel és szitán átpasszíroztam (így a magok kikerültek belőle), majd felforraltam, beleraktam a dzsem tartósítót, üvegekbe szedtem és kicsit fejtetőre állítottam majd pár perc múlva visszaállítottam. Kihűlés után mehet a spejzba.

Köhögés ellen nagyon jó kis "szer", rengeteg c- vitamin és flavonoidok vannak benne.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A bodzadzsem 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook