Bodzabogyólikőr recept

30 dkg bodzabogyó,
4 dl 96%-os alkohol,
6 dl víz,
1-2 szem szegfűszeg,
kis darab fahéj,
10 dkg cukor.
A Bodzabogyólikőr elkészítési módja:
Az enyhén összetört bodzabogyókat egy nagyobb, széles szájú üvegbe töltjük, és az alkoholt rátöltjük. Beledobjuk a fűszereket, és 15 napig állni hagyjuk. 6 dl vízben felfőzzük a cukrot, majd kihűtjük és az alkoholos bodzaléhez öntjük. Az egészet jól összekeverjük, átszűrjük és jól záródó üvegekbe töltjük. Csak néhány hét múlva fogyasztható, addigra érik össze.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. jún. 3. 12:04
A bodzabogyólikőr elkészítési módja és hozzávalói.