Bírósági ítéletkor mi látszik? (tudásbázis)
Akkor törvényszék volt az elsőfok, tábla a másod, és több vádlott.
Tessék innentől jól viselkedni, mert ha bármi lesz a felfüggesztés hatálya alatt, ezt a 2 évet is elrendelik.
Minden jót a továbbiakban!
Mi volt az elsőfokon kiszabott büntetés?
Amúgy meg be kell menni a törvényszékre, és megnézni az iratot. Odaadják megtekintésre, abból egyértelműen látszik, hogy lett-e új erkölcsi lekérve, és az miket tartalmaz (a bíróknak közvetlen hozzáférése van az lekérdezéshez).
A járásbíróságra emiatt felesleges menni, mert ha jogerős a másodfokú ítélet, akkor oda csak x példány határozatot küldenek vissza, nem a teljes másodfokon keletkezett iratanyagot, az az ottani irattárba megy.
Bármi hatással lehet egy folyamatban lévő ügyre.
Mert nem mindegy, hogy az újat eltiltás, felfüggesztés, vagy bármi hatálya alatt követte el. És akkor már lehet halmazati a büntetés, meg elrendelhetik az előző jogerősen kiszabottat is.
Ezt a kérdést nem értem.
Milyen az erkölcsi bizonyítvány? Megvesszük az üres nyomtatványt, kitöltjük saját adatainkkal, beküldjük az országos akárhova (rajta a cím), és kb. 10 napon belül lakcímre jön (vagy nem!) az erkölcsi.
Amikor 2 választási cikluson keresztül voltam népi ülnök, akkor oda kellett, de ha jól emlékszem (bár erre nem esküdök meg) kért a közjegyző is, mielőtt felvett volna maga mellé mint irodavezető. Úgy rémlik, életem során 3x kellett ezt eljátszanom.
Én nem vagyok szakmabeli. Amikor én kértem életem során többször is erkölcsit, arra semmi más nem volt írva: "Nyilvántartásunkban nem szerepel."
Gondolom, ha lett volna valami ügyem, akkor azt írták volna, hogy nyilvántartásukban szerepelek.
Ezen túl, amit a magyar jogkövetésről tudunk, hogy "az "ártatlanság vélelme mindenkit megillet addig, míg annak ellenkezőjét be nem bizonyítják, és erről jogerős!! határozat nem születik."
No akkor most ezek alapján sorold be önmagadat valamelyik kategóriába, és döntsd el, hogy elvileg mi fog szerepelni az erkölcsiden.
További ajánlott fórumok:
- Születési anyakönyvi kivonat Bírósági bekérése
- Lesz belőle bírósági ügy?
- Pozitív Covid betegséggel beidézhetnek bírósági tárgyalásra?
- Mi van, ha én átvettem ugyan a bírósági idézésemet a válásról de megsemisült, a férjem nem vette át, mert dolgozott és visszaküldték?
- Mennyi a bírósági vagy rendőrségi feljelentés költsége?
- Mit jelent pontosan birósági eljárás utolsó felszólitás.150000FT Kellene befizetnem 8 napon belül de nem tudom .