Pozitív Covid betegséggel beidézhetnek bírósági tárgyalásra? (tudásbázis kérdés)
Értem, akkor ez megoldódott. :)
Mert úgy tudtam,hogy a karantén 10 napra szól,de ez nem így van mert hozzá kell adni a +3 napot. Ma hívott a tisztifőorvos asszony,hogy csakis abban az esetben oldja fel,ha 3 napja tünetmentes vagyok.Mivel még csak ma írtak fel gyógyszereket és vannak tüneteim így meghosszabbította a trombózis gyanú miatt 15 nappal. Köszönöm kedvességed!
Megoldódott a dolog,ugyanis a tisztifőorvos elrendelte a karantén hosszabbítását! Érdekes.....................................................................
Először is, van még addig 2 hét, honnan tudod te azt, hogy addigra nem gyógyulsz meg? Ez érdekes. Másodszor, ha pedig van ügyvéded, akkor biztosan elmondta, hogy egészségügyi indokkal távol lehet maradni a tárgyalásról. Ha fertőző covid-os vagy, nyilván még akkor sem kell elmenned a tárgyalásra, ha sorozatgyilkossággal vádolnak, nemhogy egyszerű tanúként.
Sztem a covid elég ok egy ilyenre, nem is ertem miért aggódtam ezen :) a covid mindent felulir
Értsék már meg,hogy nem tudok elmenni a tárgyalásra,ez volt a kérdésem! Ma délutánra a trombózisos lábam duplájára dagadt,elkezdtem köhögni,csináltam egy tesztet (Unokám hozta ) olyan pozitív lett 10 perc múlva,hogy csuda! A tisztifőorvosom elküldtem emailben a képeket utasított hogy ilyen betegen ki nem tehetem a lábam addig,ameddig fel nem old a karantén alól. Azt mondta ha nem javulok 2 hét alatt,akkor mentő visz a kórházba. Írt fel vérhígítót az orvosom,hogy nehogy újabb trombózisom legyen. Az utcára is TILOS kilépnem nemhogy bíróságra! Holnap küldjük az igazolást a bíróságra,amit el is fogadnak! FERTŐZÖK még és súlyos tüneteim vannak.Inkább mennék oda,mint itthon szenvedek és halálfélelemben élek!
Ebből egyrészt kimaradt, hogy közeli hozzátartozóra vonatkozik csak. Másrészt ott szerepel, hogy csak olyan kérdésekben tagadhatja meg a tanú a vallomást, amelyre adott válasz esetén magát, vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná. De ettől még meg kell jelennie a bíróság előtt, ha beidézik.
"Megtagadható a tanúvallomás megtétele?
Az eljárási szabályokat tartalmazó törvények részletesen tartalmazzák azokat az esetköröket, amikor a tanú jogszerűen tagadhatja meg a tanúvallomás megtételét. A leggyakoribb egyben legjelentősebb tanúmegtagadási okok, ha a tanú az elkövető hozzátartozója, ha a tanú a vallomás megtételével magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná, illetve, ha a tanú a foglalkozásánál fogva titoktartásra kötelezett."
*forrás: dr. Czinege Kinga
Köszönöm szépen,de Ő a sértett!
Nyilván épp nagyon kedveli a rokont és ezért cél, hogy elévüljön a dolog és megússza a büntetést.
Nézze kedvesem még egyszer leírom,hogy pontosan az NEM LENNE jó ha elévülne,hiszen a sértett a rokonom. Azt is,hogy nekem oly mindegy milyen ítélet születik,hiszen nem vagyok kompetens. Nélkülem is megtartják a tárgyalást,nemrég hívott a rokonom. Majd felolvassák a korábbi vallomásom. Tényleg csak a jó szándék vezérelt, de az orvosom a tüneteim alapján és a meglévő egyéb betegségeim rizikó faktorára tekintettel ismételt mintavételt rendelt el. A kérdésem tehát arra irányult,hogy érhet-e engem baj,ha nem jelenek meg. De az orvosom és az ügyvédem is megnyugtattak,hogy a jelenlegi törvényi szabályzat alapján tilos még kontakt személyként is bemenni bármely bíróságra. Pannának köszönöm a megértését! Egy 64 éves nagymama
Így igaz,nyomozati szakban volt védőm,de azóta is tartjuk a kapcsolatot,ezért hívott fel tegnap,hogy megkérdezte a bíróságot,ahol azt mondták betegen nem lehet megjelenni.
Miért mennyi időt kellett volna adnia a karantén letelte után? Honnan tudhatta volna azt, amit te már most tudsz, hogy nem fogsz meggyógyulni, sőt talán már a kórházban leszel (halkan súgom, hogy azért több millió ember simán megúszta anélkül is)...
Minden mondatodból az jön le, hogy te bárhogy, de meg akarod úszni ezt a dolgot, hogy elévüljön. Mivel nem tudjuk, hogy mi az ügy, de gondolom komolyabb dolog, gondolom meg is van rá az okod...
Ha a sértett a közeli hozzátartozód, akkor miért szeretnéd, hogy elévüljön az ügy? Nem kedveled a rokonodat?
Védőt csak a terhelt mellé szoktak kirendelni (ott is minősített esetekben. A tanúnak nincs szüksége eljárásjogi védelemre.
Ráadásul a tartalom sem volt bántó. Mi vele a bajod?
Lehetnék, de nem vagyok. Tök normális hangnemben írtam azt, amit.
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Mert idős beteg asszony vagyok,aki nem ért a joghoz,így kirendeltek nekem,mert korona tanú vagyok. Ezért!
Persze, hogy tilos.
Amúgy szerinted miért tudja jobban, hogy ilyen esetben tilos megjeleni, egy műkörmös, vagy egy szülésznő, mint az ügyvéd?
Ha csak tanu vagy minek ügyvéd?
De beteg attól lehetek,amit a tisztifőorvos igazol! Ritka rosszindulatú ember lehetsz! Én szívbeteg vagyok és trombózisom is volt már! Gondolod játszadozok ilyennel?
Pontosan Ő mondta,hogy akinek még tünetei vannak,azoknak nem szabad megjelennie! Ó sem vállalja a kontaktot....
Mert mások véleménye is érdekli.
Mondjuk ez nem véleményeken múlik :D
Nov 24-től dec 15-ig nem valószínű, hogy karanténban leszel.
Valahogy nem értem, mivel írtad, hogy van ügyvéded, miért nem vele beszéled meg.
De ha pozitív akkor igen!
December 04 telik le a 10 nap,tehát 15-4 az 11! De majd a teszt eldönti,ha addig kórházba nem kerülök........
További ajánlott fórumok: