Bírósági tárgyalás: Igaz az, hogy a felperes többet elmondhat, szót kaphat az alperes pedig nem? (tudásbázis)
Nagyon kiváncsian várom, hogy hogyan sikerült megbirkóznod a 3., mai tárgyalási nappal. Ki került ki győztesen belőle? El tudtad látni a saját képviseleted, vagy megint az a béna ügyvéd volt?
Írj kérlek, biztosan a többieket is érdekli.
Szia, üdv: Miszti
Talán jobban járnál,ha megköszönnéd a kirendeltnek a semmit és magadat képviselnéd.
Határozottan,emelt fővel kell végig vinni ezt a nehéz helyzetet,mert akit gyengének,sebezhetőnek látnak azt eltapossák.
:o)
Igen,ez nagyon fontos szempont,hogy ne lássanak gyengének!
Én anno jelentős remegéssel,gyomorideggel indultam minden tárgyalásra.Aztán,ahogy átléptem a tárgyaló küszöbét,úgymond belém bújt a kis ördög,mert ha fogszorítva is,de még mosolyogni is tudtam.Ez nagyon hatásos! :)
Az ügyvéd nem jött el, csak pártfogó ügyvéd az állam fizeti, így nem strapálja magát... :S
Ha így folytatódik a következő tárgyalás is, akkor kérek másik bírót.
Szia, csak a két kisebb közös, a két nagyobb az én első házasságomból van. Neki is van egy nagyobb akivel nem tartja a kapcsolatot, de a bírónő azt mondta ez nem lényeges.. kérdem én akkor mi a lényeges? Nos a ház az övé, és már árverezés küszöbén van. MÉg benne vagyunk, de menni kell innen. Ő azért nem bánja az árverezést, mert neki a nagynéni a saját házát ráíratja a nevére, majdnem ilyen mint ez...
Én nem iszok, nem dohányzok, nem pasizok (nem nőzök :)) a gyerekeim szerintem rendesen gondozom, nevelem... A nagylányom már kollis, igaz ő már nem sokat van itt.
Nálunk tartásdíj emeléskor én voltam a felperes,amiből gyerekelhelyezésit akart csinálni a volt férjem.Természetesen a bírónő Őt hallgatta meg és én nem tudtam védekezni,mert nem kaptam lehetőséget.Szakértői vizsgálatok sora következett,s kiderült,hogy alaptalan volt az apa állítása stb.Ettől függetlenül szegény apukának a tartásdíj fizetési összeget 6000-ről 9000-re emelte 2 évvel ezelőtt,majd fellebeztem és a másodfokú bíróságon érdekes módon már én is szót kaptam és 11000-re emelték a díjat.
Szóval szerintem ez azon múlik,hogy férfi párti vagy nő párti a bíró.Ez az Én tapasztalatom.
A bíróság az anya-gyermek kapcsolatot részesíti előnyben.Gondolom lesz majd pszichiátriai szakvélemény is és ott a szakértő véleménye számít,rögtön kiszúrja,hogy kihazudik és ki mond igazat.Nálunk azt írta az apáról,hogy "Őszintének imponáló",rám "Őszinte" míg lányomra"Őszintén,nyíltan beszél érzéseiről".Nyugodj meg a szakértő átlát a hazugságokon.
Az enyém is jobb helyzetben volt,de nálam maradt a gyerek.Nyugi,az Anyának ítélik a gyereket.Ha nem,annak súlyos bizonyítható! vádnak kell lennie.Alkoholizmus stb...
Én fogadtam ügyvédet így váltam el 8 hónap alatt.
Talán elsőbbségi joga lehet a felperesnek,mivel ő kezdeményezett,de a bíró erre is megszokta kérdezni az alperes véleményét.Az egyoldalú vádra,hogyan tudna érdemben dönteni?
Sajna az ügyvédet sem volt ezek szerint a helyzet magaslatán. :(
Én is így gondolom.. éppen ezért vagyok "kiakadva"
Alig vártam, hogy befejezze a diktafonra való diktálást a bírónő hogy a sok hamis vádra reagáljak, vagy megmagyarázzam a dolgokat, de tőlem alig kérdezett, amikor pedig szót kértem nem adta meg. Ő (a férjem) utánam kért szót, és megkapta.
Egyébként a második tárgyalás volt.
Ez volt az első tárgyalásotok?
Mindegy végül is,de nem volt korrekt.Általában mindkét fél nyilatkozik ugyanabban a kérdésben.Rövidebb vagy hosszabb mértékben,ezt az egyén és a bíró dönti el.Ha ő úgy látja,hogy túl válaszolt vmelyik fél,azt leintheti,de a kinyilatkoztatás egyforma jog.
További ajánlott fórumok:
- Birosági tárgyalásra kell mennem...aki már "jártas" benne, tud segiteni, mire számitsak?
- Iskolai fegyelmi tárgyalás
- Hagyatéki tárgyalás-különös eset, segítsenek kérem!
- Pozitív Covid betegséggel beidézhetnek bírósági tárgyalásra?
- Mivan akkor ha a felperes nem veszi átt a bírósági idézést?
- Volt bírósági tárgyalás meg is egyeztünk, de mi van ha most én mégsem azt akarom? Kihez tudok fordulni?